Kniha jízd

• (neregistrovaný)

21. 7. 2012 15:21

Dobrý den, na začátku roku jsem zvolila u firemního auta paušální výdaj 5000,-, potom se firma stala plátcem dph, proto chci kvůli dph vést podrobnější evidenci. Předpokládám tedy, že je nutné vést knihu jízd kvůli uplatnění odpočtu dph z benzínu, myčky apod. Stačí, když v evidenci bude datum, účel jízdy, počáteční údaj na tachometru, počet ujetých km, konečný údaj tachometru, výchozí místo a cílové místo + údaje o autě?

Auto je zařazeno do obchodního majetku a využíváno jen pro firmu - je možné si dávat do nákladů všechny výdaje spojené s ním jako nákup nových kol, opravy či pojištění? U toho pojištění si nejsem moc jistá, jelikož smlouva je napsaná na majitele - kde je uvedeno jeho trvalé bydliště, které již neexistuje. Zatím jsem pojištění nedávala do výdajů, nebyla jsem si jistá tou adresou, jestli není nutné mít smlouvu napsanou na adresu sídla společnosti?

A ještě poslední detail, ale dost důležitý, našla jsem v technickém průkaze, že auto má spotřebu 5 - 6 L/100km - z jakého údaje mám konkrétně vycházet a počítat?

Jednou jsem na finančním úřadě viděla nějakou sazbu za kolik je prodáván 1l benzínu, ale moc jsem to nepochopila - k čemu to slouží?

Omlouvám se za neznalost, ale knihu jízd jsem nikdy nevedla, tak nechci dělat chyby hned z počátku. Díky předem za správné rady :o)

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).