Nemoc - vycházky v době těhotenství

• (neregistrovaný)

23. 7. 2012 8:57

Jsem v prvním měsíci těhotenství. V práci zvedám dost těžké věci, proto bych chtěla zůstat co nejdříve doma. Než tedy půjdu na mateřskou, musím nastoupit na nemocenskou.

Jak je to s vycházkami na nemocenské z důvodu těhotenství ?

Někde jsem četla, ža vycházky jsou max. 6 hodin denně. To potom nemůžu odjet ani nikam na víkend nebo na dovolenou, když jsem na takové neschopence. Nebo se to bere jinak, než u normální neschopnosti.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 7. 2012 9:03

zdeni (neregistrovaný)

Re: Nemoc - vycházky v době těhotenství
      Neschopenka je na nemoc, tudíž jsou vycházky omezené. Rizikové těhotenství je stejné jako každá jiná nemoc.

• 23. 7. 2012 9:11

Líba (neregistrovaný)

Pokud vaše práce není vhodná pro těhotné ženy, měla byste být převedena na jinou práci. Bude-li tato práce méně placená, měla byste dostávat vyrovnávací příspěvek. Zákon č. 187/2006 Sb., o nemocenském pojištění - § 42.

• 23. 7. 2012 9:14

all (neregistrovaný)

Pokud máte rizikovou práci, kterou z důvodu těhotenství a rozhodnutíl ékaře nemůžete konat, zaměstnavtel vás převede na jinou práci, nebo stav vyžaduje neschopnost a potom máte podmínky stejné jako u každé jiné nemoci. Jste-li nemocná a nemůžete pracovat, potom také nemůžete jezdit na dovolenou.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).