Podpora nebo nemocenské dávky ?

• (neregistrovaný)

23. 7. 2012 11:57

Ukončila jsem pracovní poměr dohodou a v ochranné lhůtě jsem onemocněla. Jsem registrována na ÚP. Budu dostávat podporu v nezaměstnanosti nebo nemocenskou? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 7. 2012 12:32

jasná (neregistrovaný)

Re: Podpora nebo nemocenské dávky ?
      Pokud máte vystavený nemoc. lístek, odevzdáte ho poslednímu zaměstnavateli a od 22 dne nemoci budete pobírat nemocenské dávky(do 1 do 21 dne nemoci nebudete nic pobírat). Na ÚP musíte nahlásit, že máte vystavenou neschopenku, po dobu nemoci nebudete podporu pobírat.

• 23. 7. 2012 12:50

JitulaB (neregistrovaný)

Děkuji, myslela jsem si, že když nárok na nemocenské dávky od zaměstnavatele, tak budu pobírat podporu. Kdyby byla nemoc delší jak 21 dní, podpora se pozstaví a budu pak mít nemocenskou.

• 23. 7. 2012 14:08

v.e.n.d.y.

Podporu od UP máte na to, aby Vám mohli hledat práci (posílat na pohovory, zvát na úřady), což v době nemocenské nemohou. Proto máte nemocenskou, bohužel 3 týdny jste bez financí, já vím, skvělej systém.......

• 23. 7. 2012 14:27

Líba (neregistrovaný)

Já jsem taky pochopila, že podpora bude pozastavena až od 22. dne nemoci, až bude brát nemocenskou.
      § 44
      (1) Uchazeči o zaměstnání se podpora v nezaměstnanosti a podpora při rekvalifikaci neposkytuje po dobu...
      b) poskytování dávek nemocenského pojištění

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).