PPM, řádná dovolená a exekuce

• (neregistrovaný)

24. 7. 2012 10:20

Dobrý den,
    moc vás prosím o pomoc: pracovnici skončila PPM 15.7.2012, dále čerpá řádnou dovolenou (hrubá mzda za 07 je 10 010 Kč), čistá 8 908 Kč), ale pracovnice má exekuci a nevím jak to vypočítat (ona, manžel, a dvě děti). Před PPM byla na nemocenské, takže jsem všechny podklady k exekuci zaslala na OSSZ. Myslím si, že exekuce splacena ještě není. Mám ji peníze za vyčerpanou řádnou dovolenou vyplatit nebo všechny poslat exekutorovi?

Prosím poraďte.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 7. 2012 10:23

RenataH (neregistrovaný)

Re: PPM, řádná dovolená a exekuce
      vyplatit všechny, nezabavitelná částka vám pokryje celou čistou mzdu.
      Před rokem jsem řešila stejnou situaci, aktivně jsem, znalá zákona,že se mám obrátit na soud, požádala soud, aby rozhodl, kolik jí mohu srazit. Do dneška jsem nedostala odpověď.

• 24. 7. 2012 10:37

p (neregistrovaný)

myslím si, že OSSZ z PPM také strhává, a nepoužijí nezabavitelnou částku oni a já už nemůžu?

• 24. 7. 2012 11:11

pasa (neregistrovaný)

Měla byste exekutora (soud) požádat, aby Vám sdělil, jakou část nezabavitelné částky máte při výpočtu použít a doufat, že nedopadnete stejně, jako RenataH. Také jsem měla tento případ a místo konkrétní odpovědi mně z ex. úřadu poslali v e-mailu odkaz na kalkulačku pro výpočet srážek ze mzdy na jedné internetové adrese.

• 24. 7. 2012 11:24

p (neregistrovaný)

hm, tak to jste mě moc nepotěšili, takže budu doufat, že mi odpoví. Moc vám děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).