Re: Souběh vdovský důchod péče o os.blíz
Paní Líbo, moc děkuji za odpověď. Akorát před hodinou jsem mluvila s call centrem a poradili-nechám to i zde, kdyby někdo potřeboval- zkusit potvrzení z OÚ, v místě bydliště, kde osvědčí, že babička zde žije a je o ní postaráno. Jestli to ovšem ČSSZ přijme se žádostí o znovuobnovení vd.důchodu, je otázka. Nic jiného , kromě přehlášení trvalého pobytu není. To však velmi zkomplikuje, že má svůj byt, doklady a jiné písemnosti a smlouvy na trvalé bydliště, vše by se muselo předělat, což by byl velký problém, vzhledem k jejímu zdrav.stavu. Tak snad to bude dostačující a přijatelné. Díky moc za radu i za ty ostatní, které dáváte, také je občas sleduji pro svou práci. Mějte se pěkně, zdravím z Valašska. Eva Marie
Re: Souběh vdovský důchod péče o os.blíz
Velice si vážím toho, že se chcete o svou tchyni starat, co nejdéle to bude možné. Přeji vám hodně sil.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
24. 7. 2012 14:24
Opět se na Vás obracím s prosbou o radu, když jsem nedostala přesné informace. Nedostala jsem odpověď na příslušných místech, tak Vás, znalé , prosím o radu. Skončí mi roční pobírání vdov.důchodu. Pracuji. V péči mám osobu blízkou, manželovu maminku s přiznaným II. stupněm příspěvku na péči.Nemá u nás trvalé bydliště, vlastní byt, ale nemůže v něm sama žít ani s pomocí pečovatelské služby, termín přechodné bydliště se již nepoužívá. Jak prokážu, že se o ní se synem staráme, abych mohla i nadále pobírat vdovský důchod a zda je problém, že pracuji, se synem se v péči střídáme, je o ni celodenně postaráno. Na příslušné správě bylo řečeno, že trvalé bydliště a společná domácnost může být problém, také to, že pracuji může být problém. Děkuji všem předem MOC za případnou radu a pomoc.