Re: DPP a DPČ zároveň
V případě, že jste podepsala prohlášení u 2 zaměstnavatelů u jednoho z nich můžete zrušit. Nahlásit mzdové účetní.
Nevím jakou slevu na dani chcete uplatňovat - ( na poplatníka, popř. na studium) - ale třeba u slevy na poplatníka se sleva uplatňuje od 4000,- Kč.
V případě výdělku do 5000 Kč/ m a nepodepsaného prohlášení se odvádí srážková daň , u které nelze slevu uplatnit. Příjmy ,u kterých byla odvedena srážková daň se nezahrnují se ani do DP
ne že můžete zrušit, ale MUSÍTE zrušit jedno podepsané daň. prohl.
při souběhu zaměstnání můžete mít podepsané vždy jen u jednoho zam-tele
u druhého budete daněna dle příjmů, tzn. do 5000Kč bude daněno srážkovou daní, ta je konečná, nad 5000Kč budete daněna zálohovou daní a budete povinna podat daň. př. na FÚ
Co znamená sleva na popl. se uplatňuje od 4000Kč? Při podepsaném daň. prohl. se uplatňuje/í z jakéhokoliv výdělku sleva/y .
Takže u jednoho zaměstnavatele si prohlášení nechám, u druhého si ho nechám zrušit. Tam, kde prohlášení budu mít, si pak přiznání u fú podávat nebudu, u toho, kde prohlášení zruším si pak podám přiznání. A kde je lepší ho zrušit, tam kde mám menší výdělek?
Daňové přiznání se podává za všechny příjmy, tzn. že oba zaměstnavatele požádáte o potvrzení o zdanitelných příjmech a oba příjmy zahrnete do daňového přiznání. Budou tam jen příjmy daněné zálohovou daní, tzn. všechny příjmy od zaměstnavatele, kde máte podepsáno a od druhého jen ty vyšší než 5000,-/měsíc.
Je lepší podepsat tam, kde je příjem do 5000,-, aby tam byla zálohová daň při jakékoliv výši příjmu a nepodepsat tam, kde bude příjem nad 5000,-.
pokud máte někde méně než 5000 Kč, tak tam daň. prohl. zrušte, budete sice daněna zálohovou daní, ale ta se Vám může (dle výdělku zacelorok) v daň. př. vrátit
pokud máte všude více než 5000Kč, pak je jedno, které zrušíte, ale jedno zrušit MUSÍTE
do daň. př. MUSÍTE přiznat všechny výdělky daněné zálohovou daní
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
24. 7. 2012 21:14
Od 3.7. jsem nastoupila na brigádu se smlouvou DPČ a ten samý měsíc jsem podepsala i druhou smlouvu dne 9.7. na DPP. Mám teď dvě brigády. Podepsala jsem omylem i dvě daňová přiznání. Koncem měsíce chci podat výpoveď u DPČ. Bude se mě týkat nějaký postih?