Re: práce ve svátek-úředník měsíční mzda
§ 115 ZP Mzda, náhradní volno nebo náhrada mzdy za svátek
(1) Za dobu práce ve svátek23) přísluší zaměstnanci dosažená mzda a náhradní volno v rozsahu práce konané ve svátek23), které mu zaměstnavatel poskytne nejpozději do konce třetího kalendářního měsíce následujícího po výkonu práce ve svátek nebo v jinak dohodnuté době. Za dobu čerpání náhradního volna přísluší zaměstnanci náhrada mzdy ve výši průměrného výdělku.
(2) Zaměstnavatel se může se zaměstnancem dohodnout na poskytnutí příplatku k dosažené mzdě nejméně ve výši průměrného výdělku místo náhradního volna.
prosím, začínám ve firmě, kde se příplatek za práci ve svátek úředníkům neplatí, protože na to nemají ze zákona nárok,
Proč by neměli nárok??
Re: práce ve svátek-úředník měsíční mzda
děkuji, paní jasná, v ZP jsem si § samozřejmě našla - asi jsem to nenapsala dost srozumitelně-to, že nemají nárok, to plyne od bývalé mzdovky, nezjišťovala jsem proč si to tak ona myslela, pravdou je to, že firma tak jela celých 5 let a protože jsem je na to upozornila, chtěla jsem se ujistit, zda je to tak, jak jsem našla a jak tomu rozumím já ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
26. 7. 2012 7:43
prosím prosím, začínám ve firmě, kde se příplatek za práci ve svátek úředníkům neplatí, protože na to nemají ze zákona nárok, takto tu jedou stále a práce ve svátek se úředníkům neproplácí. Firma by na proplácení přistoupila, ale je to tu tak zavedené od minulé mzdovky, prosím o pomoc, zda si to myslím správně.
THP, měsíční mzda-pokud nejde ve svátek 5.7. do práce-není mu nařízena práce, má měsíční mzdu plnou nekrácenou o svátky.
Je mu nařízena práce ve svátek 5.7. v rozsahu 7.5 hod., -má stále měsíční mzdu plnou+náhradní volno v rozsahu práce konané ve svátek a toto NaV má placené průměrem anebo po dohodě se z-telem měsíční mzdu plnou+příplatek za práci ve svátek 7.5 hod.
Je to tak prosím ..?