Re: naukončení MD ve výplatách-co s tím?
Výplata byla 0,- a bohužel jakým zákonem byla ustanovena nevím :( vůbec si s tím nevím rady
Tříletá mateřská neexistuje. Mateřská dovolená je 28 týdnů, pak následuje rodičovská dovolená - max. do 3 let věku dítěte a pak musí maminka nastoupit zpět do zaměstnání. A pokud zpět nemůže nastoupit nebo nechce, musí požádat o neplacené volno, ale s tím nemusí zaměstnavatel souhlasit. Zaměstnavateli ta maminka nechyběla? Nikdo se po ní nesháněl?
Já pořád nechápu z čeho chcete dopočítávat doplatek pojistného, když neměla žádný příjem???
A jak jí byla vyútovávána měsíční mzda, kterou chcete opravovat? Jako za co jí byla vystavována s nulou? Nebo jsou jí jen vedeny prázdné - tedy nulové - mzdové listy s poznámkou "mateřská"?
Kdybyste napsala hned, že je to majitelka, tak byste dostala radu, že se s ní má sepsat neplacené volno do 4 let věku dítěte, případně delší.
Zdravotní pojištění platit nemusí, plátcem pojistného je stát. Sociální se neplatí, není-li příjem.
Vycházím z Vaší informace, že je to zaměstnankyně - jestli teď ještě napíšete, že je to OSVČ, tak to se mnou dneska švihne. :-)
Vážená tazatelko, nejste náhodou stejná tazatelka jako tazatelka pod Vámi? Máte stejnou adresu (č.). Přečtěte si Zákoník práce a pak Vám možná dojde, jaký je rozdíl mezi mat. dovolenou a rodič. dovolenou. Jak můžete někoho vést 4 roky na mat. dovolené? To mi hlava opravdu nebere. To jsou takové základy, že bez nich nemůžete dělat mzdy. Jak řešíte opravdové "špeky", to raději ani nevidět - možná chudáci zam-ci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
26. 7. 2012 20:16
Dobrý večer,
převzala jsem účetnictví a zjistila jsem, že mám evidovanou jednu maminku na mateřské dovolené - ale dítěti jsou již 4 roky. Porodila 13.6.2008 a měla tříletou mateřskou. Výplaty za poslední rok jsou tedy celé špatně, co s tím?