PDP a nakoupený materiál.

• (neregistrovaný)

27. 7. 2012 14:54

Dobrý den,

rozumím tomu dobře, že nakoupím různý materiál (plech, šrouby, plasty) a uplatním si DPH z přijatých faktur. Z těchto materiálů následně vytvořím výrobek pro malou vodní elektrárnu, bude to její součást a té elektrárně vystavím fakturu v přenesené povinnosti s kódem 42.22.23 a tudíž DPH neodvádím?
    Přijde mi to jako "malá domů" s tím DPH. Ale je tak dobře? Předpokládám, že nebudu dodatečně hledat, kde jsem co a kolik nakoupila, je to prostě materiál a teprve poté se rozhodne, co z něj bude.

Děkuji za odpovědi.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 7. 2012 15:30

Maxx (neregistrovaný)

Re: PDP a nakoupený materiál.
      Ano, je to tak. Ve výsledku budete odvádět míň na DPH (možná i dostanete zpět) než před zavedením PDP.

• 27. 7. 2012 18:02

TC (neregistrovaný)

Akorát jestli elektrárně prodáte výrobek, tak to určitě není stavební práce. Měl byste to trochu upřesnit co je předmětem zdanitelného plnění.

• 27. 7. 2012 19:19

JanaH. (neregistrovaný)

Bude to pevná součást MVE - rybí přechod. Ten bude přimontován u boku elektrárny. Takže by to snad mělo souhlasit a být v režimu PDP.

• 28. 7. 2012 13:19

JanaH. (neregistrovaný)

Dobrý den,
      rozumím tomu dobře, že nakoupím různý materiál
      (plech, šrouby, plasty) a uplatním si DPH z přijatých faktur.
      Z těchto materiálů následně vytvořím výrobek pro malou vodní elektrárnu, bude to její součást a té elektrárně vystavím fakturu v přenesené povinnosti s kódem 42.22.23 a tudíž DPH neodvádím?
      Přijde mi to jako "malá domů" s tím DPH. Ale je tak dobře? Předpokládám, že nebudu dodatečně hledat, kde jsem co a kolik nakoupila, je to prostě materiál a teprve poté se rozhodne, co z něj bude.
      Děkuji za odpovědi.

Ano, je to tak. Ve výsledku budete odvádět míň na DPH (možná i dostanete zpět) než před zavedením PDP. Akorát jestli elektrárně prodáte výrobek, tak to určitě není stavební práce. Měl byste to trochu upřesnit co je předmětem zdanitelného plnění.

Bude to pevná součást MVE - rybí přechod. Ten bude přimontován u boku elektrárny. Takže by to snad mělo souhlasit a být v režimu PDP.

A vy jim to jenom dodáte, nebo jim to také namontujete?

Bude to dodávka včetně montáže. (A všem děkuji za odpovědi. Hezký víkend.)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).