Prosím,paní all
Teď jsem znejistila. Naší vedoucí zaměstnanci pracují s tím, že mají hodiny nad stanovenou pracovní dobu a v následujícím měsíci si tyto přesčasové hodiny vyčerpou formou náhradního volna. Pokud nemáme ve smlouvě sjednáno, že k přesčasovým hodinám je přihlédnuto ve mzdě, tak mohou být u vedoucíh pracovníků přesčasy zaplacené, případně čerpané formou náhradního volna. Vyložila jsem si to správně? Děkuji.
Re: Přesčas u vedoucích
Velice děkuji - ano § jsem si četla a i je dávala vedení jen mi připadá, že to řádně nepochopili. Vedoucí má jesně napsáno, že je ve mzdě již přihlédnuto ...., ale stejně si za přesčas vybírá NV. Tak já už fakt nevím, no je fakt, že to platí zaměstnavatel.
Re: Přesčas u vedoucích
odst.3 § 114 jasně uvádí, že mzda, příplatek ani NV nepřísluší, je-li sjednána mzda...atd. tak ať si šéf rozhodne, zda bude vedoucímu dávat ještě NV nebo ne, nechte to na něm.Akorát netuším, jak bude u něj vykazovat dle § 96 směny...atd.Vždyť mu budou chybět hodiny do plného úvazku:)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
30. 7. 2012 7:10
Dobrý den, zaměstnanec - na vedoucí pozici napracuje přesčasy, které si následně vybírá jako NV, ale dle zákoníku práce jsou tyto hodiny již proplaceny v základní mzdě. Jak toto řešíte? Potřebuji pro něho pádné zdůvodnění - tedy i pro vedení