Re: exekuce ze mzdy
Dle datumu doručení. Takže pokud exekuce z datové schránky byla doručená jako druhá, srážíte první z 27.7.2012 (pozor na to, jak dlouho byla v dat. schránce ). Jedná s epravděpodobně o obě nepřednostní exekuce, tudíž srážíte nejprve jednu a poté druhou. ještě záleží na tom, zda jedna z nich nebyla doručena dříve předchozímu zaměstnavateli ( bývá uvedeno na ex.příkaze).
Sráží se v tom pořadí, ve kterém byly exekuce doručené předchozímu zaměstnavateli, nebo dalším předchozím zaměstnavatelům. Zaměstnanec musí mít tyto exekuce zapsané v zápočťáku v tom pořadí, v jakém byly doručeny a podle toho se řiďte. Jestli byla předchozímu zaměstnavateli doručena nejprve exekuce pro KB a pak pro Profidebt, tak i Vy budete srážet nejprve pro KB. Zatím budete srážky deponovat a odešlete je, až dostanete nabytí právní moci.
Pro deponování a čekání na právní moc není žádný důvod, exekuční příkaz je již dávno v právní moci a měl by být přílohou rozhodnutí o pokračování exekuce. Rozh. o pokrač. exe je pouze procesním usnesením, kterého pro povinnost nového plátce mzdy provádět srážky (tj. strhávat část mzdy a odvádět ji věřiteli) ani není zapotřebí a posílá se, aby nový zam-tel znal aktuální výši a pořadí vymáhané pohledávky. Kdyžtak si přečtěte § 293/2 OSŘ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
30. 7. 2012 10:05
Dobrý den,
zaměstnanec má dvě exekuce.Jedna je z Komerční banky a druhá Profidebt.První je z 22.7.2010 a druhá z 31.5.2011.Obě jsou vystavené 26.7.2012.První mi byla zaslaná do datové schránky a vyzvedla jsem si ji až dnes.Druhá mi přišla doporučeně v pátek 27.7.2012.Chci se zeptat, jak postupovat v případě srážek ze mzdy.Mám srážet nejdříve tu první,protože vznikla dříve?