Re: výpověď z polovočního úvazku
Pokud máte pracovní smlouvu, tzn. pracujete v pracovním poměru a ne na dohodu o pracovní činnosti, platí pro Vás to, co platí pro pracovní poměry (na úvazku nezáleží). Takže nejprve se zkuste dohodnout na skončení prac. poměru k nějakému dni (třeba ze dne na den). Pokud Vás zaměstnavatel nebude chtít pustit, pak Vám nezbude, než dát výpověď. Pospěšte si, dnes už je 30.7., pokud byste se nedohodli, tak byste zaměstnavateli nejpozději zítra musela předat svoji výpověď, aby prac. poměr skončil 30.9. Když mu ji předáte v srpnu, skončíte až 31.10.
Pokud pracujete na DPČ, pak můžete vypovědět dohodu s 15ti denní výp. dobou.
Re: výpověď z polovočního úvazku
======
Jestliže v současném pracovním poměru pracujete na poloviční úvazek, zkuste se třeba domluvit s novou firmou, zda i tam byste nemohla pracovat alespoň po dobu výpovědní lhůty, tj. podáte-li stávajícímu zaměstnavateli výpověď z PP nejpozději zítra, tj. 31.7.2012, Váš pracovní poměr u nich skončí 30.9.2012, taky na zkrácený úvazek. Můžete samozřejmě i na plný,nevím, jakou pracovní dobu máte teď. Dnes můžete mít několiko pracovních poměrů. Možná, že taky budete u současného zaměstnavatele dočerpávat zůstatek dovolené - i to už můžete pracovat u nového zaměstnavatele. Nejschůdnější by pro Vás byla dohoda o skončení pracovního poměru se zaměstnavatelem, ale na to musí přistoupit obě strany. Hodně štěstí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
30. 7. 2012 13:36
Dobrý den, jsem zaměstnaná na poloviční úvazek na dobu neurčitou mám novou nabídku práce chtěla bych jí přijmout ,ale nevím jak se mám zachovat jestli mi dají 2-měsíční výpovědní lhůtu a nebo jestli jako polovičák můžu odejít ze dne na den?? Děkuji