Re: nárok na odstoupení při opak. reklam
V souvislosti s termínem "Stejná závada" jsem našel následující vyjádření na serveru spotrebitel.net:
V této souvislosti je nutné dodat, že opakující se závadou na výrobku je myšlen pouze opakující se projev závady. Pokud tedy dochází k tomu, že například zamrzá notebook, a prodávající bude tvrdit, že jednou šlo o vadu softwaru a podruhé hardwaru, tak to spotřebitele nemusí zajímat a když se stejná vada objeví potřetí, tak může využít práva odstoupení od smlouvy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
30. 7. 2012 14:58
Dobrý den,
Reklamoval jsem Mobilní telefon pro opakovanou vadu s požadavkem na odstoupení od kupní smlouvy. Po jeho vrácení jsem se setkal s vyjádřením ve smyslu: "Uvedená vada nezobrazuje žádný text se projevila, příčinou vady byl vadný displej, nejedná se o opakovanou vadu - nevzniká nárok na odstoupení od kupní smlouvy. Provedena oprava výměnou vadných dílů. Finální test přístroje OK". Předchozí vyjádření z reklamace obsahovalo "Uvedená vada nezobrazuje žádný text se projevila, přičinou vady přístroje byl vadný software, provedeno nahrání nové verze software" a první vyjádření obsahovalo "Uvedená vada nezobrazuje žádný text se projevila, příčinou vady byl vadná LCD, oprava provedena výměnou vadného dílu". Co se vlastně míní vadou ve zboží ? Je to opravdu příčina vady - tzn nějaký vadný díl, nebo je to projev vady jak je jako zákazník vnímám. Mám zato že s tím byl pokaždé stejný problém - nemohl jsem nic přečíst?!? Děkuji za vysvětlení.