Re: Odstupné
abyste měla rozhodným obdobím 3.Q 2012, pracovní poměr musí skončit v období od 1.10. 2012 do 31.12.2012.
Pokud skončí pracovní poměr 30.9.2012 - NENÍ rozhodným obdobím 3.Q jak potřebujete, musíte skončit až v říjnu i kdyby 1.10.2012 např. dohodou.
Pro váš 3. Q je nerohodné, zda skončíte pracovní poměr 1.10 nebo 15.10. nebo 1.11. nebo 31.12.2012 ale stále musíte skončit v tomto období,tj. od 1.10. do 31.12.2012 takže záleží na tom, jak dlouho můžete být ještě ve firmě zaměstnaná, pokud chcete skončit 31.12., výpověď podáte v říjnu, od listopadu běží 2měsíční výpovědní doba, pracovní poměr skončí 31.12. a rozhodným obdobím je 3.Q
Nejbližší možnost je pro vás výpověď podat v srpnu a od září vám poběží 2měsíční výpovědní doba, tj. od 1.9. do 31.10., skončíte pracovní poměr 31.10. a rozhodným obdobím pro vás bude také 3. Q tak jak požadujete.
>>>>Omlouvám se,špatně jsem to napsala.Normálně bych měla
>>>>výpověď k 31.7 a myslela jsem si,že lhůta běží do
>>>>30.9.Tak jsem si říkala,že si ji nechám napsat až k
>>>>1.8 a
>>>>že to vyjde až do října.Jsem asi trošku mimo.Prosím
>>>>poraďte mi teda,od kterého data si můžu nechat dát
>>>>výpověď,aby se mi počítalo to 3.čtvrtletí.Potřebuju
>>>>to
>>>>nutně kvůli příjmu.Dík Burešová
>>>
>>>Kdybyste zaměstnavatele přesvědčila, aby Vám výpověď
>>>předal 1.8., tak by výpovědní doba začala běžet až
>>>1.9.
>>>a Váš pracovní poměr by skončil 31.10.
>>>Pokud byste chtěla, aby pracovní poměr skončil 1.10.,
>>>tak by se nejednalo o výpověď, ale o dohodu.
>>
>>Hm, zcela jistě zaměstnavatel bude dělat organizační
>>změnu tak, jak se to hodí zaměstnanci !!??
>
>To neřeším. Ale napadlo mě toto: paní třeba není cizí
>(je to např. manželka).
Vy myslíte,že když bych teda měla výpověď k 31.7.2012,tak by mi automaticky začla od srpna do 30.9 běžet výpovědní lhůta a pak bych si třeba nechala napsat jen na týden nemoc,tak že by mi to odstupné počítali opravdu z toho 3.čtvrtletí?Potřebuji to kvůli výši odstupného,protože v tom 2.čtvrtletí jsem měla strašně nízký příjem.Děkuji za odpověď Burešová
Musela byste začít marodit třeba 27.9. (protože 28.9. je svátek a pak už je sobota a neděle) a NEPROHLÁSIT, že na prodloužení netrváte. Pak by Váš pracovní poměr neskončil 30.9. a zbytek výpovědní doby (tj. 2 pracovní dny) by doběhl až po uschopnění. Takže byste marodila třeba do 7.10., pak byste šla ještě 2 dny do práce a pracovní poměr by Vám skončil 9.10. (tj. ve 4. čtvrtletí).
Tak to bych si opravdu nepřála. Psala jsem jen, jak by to bylo kdyby... Samozřejmě jsem toho názoru, že nemoc má doktor napsat, když je člověk nemocný. Ale napadá mě dotaz pro paní Burešovou. Píšete o strašně nízkém příjmu. Ve 2. čtvrtletí nebyly odměny zatímco ve 3. ano? Pak opravdu bude ve 3. čtvrtletí nižší průměr než ve 4. Ale jestli jste měla malé přijmy proto, že jste byla nemocná nebo proto, že jste ve 3. čtvrtletí dělala hodně přesčasů, tak to nemusí znamenat, že bude malý průměr, protože se výdělek dělí skutečně odpracovanými hodinami. Takže velký výdělek dělený hodně hodinami může vyjít stejně jako malý výdělek dělený málo hodinami.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
30. 7. 2012 15:20
Omlouvám se,špatně jsem to napsala.Normálně bych měla výpověď k 31.7 a myslela jsem si,že lhůta běží do 30.9.Tak jsem si říkala,že si ji nechám napsat až k 1.8 a že to vyjde až do října.Jsem asi trošku mimo.Prosím poraďte mi teda,od kterého data si můžu nechat dát výpověď,aby se mi počítalo to 3.čtvrtletí.Potřebuju to nutně kvůli příjmu.Dík Burešová