DPP 2012

• (neregistrovaný)

30. 7. 2012 16:48

Dobrý den,
    měla bych na Vás pár otázek.
    1.8.2012 budu zaměstnávat 1 pána na Dohodu o provedení práce.Do dohody jsem mu napsala:

Dohoda o provedení práce se uzavírá dne 1.8.2012 na dobu jednoho kalendářního roku do 31.7.2013 s tím, že zaměstnanec podle ní bude vykonávat práci vždy 25 hodin v kalendářním měsíci a celkový součet hodin nepřesáhne 300 pracovních hodin v kalendářním roce.
    -Za řádně provedenou práci podle této dohody poskytne zaměstnavatel zaměstnanci odměnu ve výši 2.499Kč hrubého za celkově sjednaný rozsah práce.
    Nebude-li provedená práce odpovídat sjednaným podmínkám, může zaměstnavatel odměnu po projednání se zaměstnancem přiměřeně snížit.

Moje otázka zní jestli to mám napsané tak,aby to vyhovovalo zákonům a taky se chci zeptat jestli budu muset za dotyčného něco odvádět a nebo ho někam hlásit?Pán je a bude na ÚP,nepobírá podporu,ale sociální dávky ano.
    Pak bych se chtěla informovat ohledně mého přítele,který bude v podniku občas obsluhovat,bude napsaný jako pověřená osoba,ale nebudou mu vypláceny žádné finanční odměny a odvedenou práci.

Děkuji za opověď
    Hrajová

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 7. 2012 7:54

markov (neregistrovaný)

Re: DPP 2012
      >Dohoda o provedení práce se uzavírá dne 1.8.2012 na
      >dobu jednoho kalendářního roku do 31.7.2013 s tím, že
      >zaměstnanec podle ní bude vykonávat práci vždy 25 hodin
      >v kalendářním měsíci a celkový součet hodin nepřesáhne
      >300 pracovních hodin v kalendářním roce.
      >-Za řádně provedenou práci podle této dohody poskytne
      >zaměstnavatel zaměstnanci odměnu ve výši 2.499Kč
      >hrubého za celkově sjednaný rozsah práce.
      >Nebude-li provedená práce odpovídat sjednaným
      >podmínkám, může zaměstnavatel odměnu po projednání se
      >zaměstnancem přiměřeně snížit.
      Hmm, možná špatně čtu, ale formulace mi vyznívá, jako že za celý ten rok dostanu 2.499 Kč ... :-) Protože celkový sjednaný rozsah práce je ten jeden rok ... Tak to asi není myšleno, že?
      >Moje otázka zní jestli to mám napsané tak,aby to
      >vyhovovalo zákonům a taky se chci zeptat jestli budu muset
      >za dotyčného něco odvádět a nebo ho někam hlásit?
      Pojistné se odvádět nebude, hranice odvodu pojistného je u DPP nad 10.000 měsíčně. V případě daně z příjmu záleží na tom, jestli pán podepíše nebo nepodepíše Prohlášení poplatníka. Podle toho budete odvádět daň. Zaregistrovat se na FÚ ale musíte (jako plátce daně z příjmů ze závislé činnosti, případně srážkové daně) i kdyby k odvodu vyšla nula.
      >Pán je a bude na ÚP,nepobírá podporu,ale sociální dávky
      >ano.
      To musí vědět on co si může vydělat aby nepřišel o dávky.
      >Pak bych se chtěla informovat ohledně mého
      >přítele,který bude v podniku občas obsluhovat,bude napsaný jako
      >pověřená osoba,ale nebudou mu vypláceny žádné finanční
      >odměny a odvedenou práci.
      A jak jeho práci obhájíte před kontrolou nelegálního zaměstnávání od OIP?

• 31. 7. 2012 9:46

Šárka Hrajová (neregistrovaný)

Re: DPP 2012
      Ohledně toho přítele...Já myslela,že když je to rodina a jenom občas vypomůže bez žádného finančního ohodnocení,tak to bude bez problmu..On je normálně zaměstnaný na HPP na dobu neurčitou,ale u jiné firmy.Co tedy navrhujete,nebo co bych podle Vás měla udělat.Napsat mu také DPP?A to by pak bylo jak,to bych ho musela také nahlásit na na FÚ?Nebo se to nějak liší,když je zaměstnaný jinde na HPP?
      Díky za odpověď
      Hrajová

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).