Re: Postup-návrat z RD
No obávám se, že s množstvím hrubých pravopisných chyb, které jste v příspěvku udělala, zaměstnavatel opravdu na vaše místo přijal někoho, kdo pravopis zvládá lépe.
Jinak, zaměstnavatel je povinen vás zařadit po skončení RD na místo dle pracovní smlouvy. Pokud z důvodu organizačních změn takové nemá, dá vám výpověď pro nadbytečnost, s 2 měs. výpovědní dobou a odstupným. Na ukončení dohodou nejste povinna přistoupit. Kolektivní smlouva musí být veřejně přístupná.
Re: Postup-návrat z RD
Děkuji za odpověď.Omlouvám se za hrubky,ale psala jsme to se synem na klíně a musím přiznat,že nečetla.To mě neomlouvá,já vim.
>>D
>>posledním jednání zase jako,že né (dost nekorektní
>>jednání).Můj dotaz je v tom,že pokud my dá
>>nadbytečnost tak mi
>>jde výpověď od 1.10. dva měsíce.Takže bych měla dělat
>>od 10.9. do konce září a potom od 1.10.do konce
>>listopadu.Což bych chtěla moc,aspoň nějakou praxi
>>(byla 6
>>let doma).
>>Jenže zaměstnavatel,protože jsem dělala kancelářskou
>>práci ,jak se říká nechce vidět do karet,my bude
>>chtít
>>dát dohodu.Jsem pochopila,že pokud by to byla dohoda
>>o ukoncční PP kvůli organizačním důvodům na straně
>>zaměstnavatele (nemuseli by se mi kráti peníze na
>>UP-což
>>si radši u místně příslušného úřadu zjistim).Nárok na
>>odstupné pokud by tuto dohodu dali bych měla chtít
>>teda 2+3 měsíce (dělala několit let před RD),ale
>>správně
>>pokud mě nenechají pracovat 6 měsíců. Ještě jsem se
>>chtěla zeptat musí mi ukázat kolektivní smlouvu zda v
>>ní
>>není určený delší odstupný.
>>Nechci nic zneužívat,ale naposledy mi trdili,že
>>žádnou
>>práci ,co jsem dělala pro mě nemají ( ve firmě jsem
>>dělala ref.logistiky a potom účetní) a teď jsem se
>>dozvěděla,že někoho do toho oddělení,kde jsem dřív
>>dělala
>>tak přijali.Trošku mě to mrzí ,to nefér jednání,maj
>>jednat narovinu.
>
>
>No obávám se, že s množstvím hrubých pravopisných
>chyb, které jste v příspěvku udělala, zaměstnavatel
>opravdu na vaše místo přijal někoho, kdo pravopis zvládá
>lépe.
>Jinak, zaměstnavatel je povinen vás zařadit po
>skončení RD na místo dle pracovní smlouvy. Pokud z důvodu
>organizačních změn takové nemá, dá vám výpověď pro
>nadbytečnost, s 2 měs. výpovědní dobou a odstupným. Na
>ukončení dohodou nejste povinna přistoupit. Kolektivní
>smlouva musí být veřejně přístupná.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
30. 7. 2012 19:14
Dobrý den.Moc se omlouvám,ale chtěla bych si ověřit,že jsem pochopila ZP dobře.
Se zaměstnavatelem jsem podepsala,že žádám o RD do věku 3 let (synovi bude 8.9.),což bych měla nastoupti 9.9,ale to je víkend,takže 10.9. a to dle pracovní smlouvy v 7.00 (pokud nebude zrovna personální za kým jít,paní jezdí často na služební cesty a není s ní pořádná řeč).
Zaměstnavatel mi nejdříve práci slíbil,teď při posledním jednání zase jako,že né (dost nekorektní jednání).Můj dotaz je v tom,že pokud my dá nadbytečnost tak mi jde výpověď od 1.10. dva měsíce.Takže bych měla dělat od 10.9. do konce září a potom od 1.10.do konce listopadu.Což bych chtěla moc,aspoň nějakou praxi (byla 6 let doma).
Jenže zaměstnavatel,protože jsem dělala kancelářskou práci ,jak se říká nechce vidět do karet,my bude chtít dát dohodu.Jsem pochopila,že pokud by to byla dohoda o ukoncční PP kvůli organizačním důvodům na straně zaměstnavatele (nemuseli by se mi kráti peníze na UP-což si radši u místně příslušného úřadu zjistim).Nárok na odstupné pokud by tuto dohodu dali bych měla chtít teda 2+3 měsíce (dělala několit let před RD),ale správně pokud mě nenechají pracovat 6 měsíců. Ještě jsem se chtěla zeptat musí mi ukázat kolektivní smlouvu zda v ní není určený delší odstupný.
Nechci nic zneužívat,ale naposledy mi trdili,že žádnou práci ,co jsem dělala pro mě nemají ( ve firmě jsem dělala ref.logistiky a potom účetní) a teď jsem se dozvěděla,že někoho do toho oddělení,kde jsem dřív dělala tak přijali.Trošku mě to mrzí ,to nefér jednání,maj jednat narovinu.