Re: Nesedí mě snížená daň s FÚ
souhlas, pošlete jim sestavu, z čeho konkrétně se skládá ř. 41... oni mají sice nastaveny nějaké tolerance.... mě se v lednu také ozvali, nic jsem nepředělávala jen jsem jim poslala soupis ř. 41 a na FÚ si to už nějakým způsobem opravili, protože zjistili dle soupisu, že rozdíl byl opravdu jen tím dobropisem
Re: Nesedí mě snížená daň s FÚ
Přesně tak, FÚ nepozná z přiznání, že máte dobropisy se sazbou 10%, proto prověřuje, zda nedošlo k chybě např. v počítání nebo chybnému zařazení faktury. Z vlastní zkušenosti vím, že veškeré takovéto rozdíly musí být podloženy pro případnou kontrolu z FŘ. Stačí poslat vysvětlující dopis, případně sjetinu faktur ze které bude jasné, proč k rozdílu došlo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
30. 7. 2012 21:42
Dobrý den,
mám možná hloupý dotaz, jelikož nejsem ani ekonom, ani účetní, ale vedu si daňovou evidenci sama. Volali mě z FÚ, že jim nesedí snížená daň, respektive řádek 41 v přiznání bliká červeně..prostým výpočtem ze základu je daň skutečně asi cca 15% - tuto částku si tam dopočítá SW (účto2000). Nevím jak z toho ven - faktury od dodavatele a veškeré částky sedí. Jediný problém je, že máme asi 10 dobropisů na zboží z roku 2011, kde je účtována ještě 10% daň a to tam zřejmě dělá paseku. To si mám všechno naházet do excelu a udělat ručně? To se asi zblázním.
Děkuji