Re: Nesedí mě snížená daň s FÚ
souhlas, pošlete jim sestavu, z čeho konkrétně se skládá ř. 41... oni mají sice nastaveny nějaké tolerance.... mě se v lednu také ozvali, nic jsem nepředělávala jen jsem jim poslala soupis ř. 41 a na FÚ si to už nějakým způsobem opravili, protože zjistili dle soupisu, že rozdíl byl opravdu jen tím dobropisem
Re: Nesedí mě snížená daň s FÚ
Přesně tak, FÚ nepozná z přiznání, že máte dobropisy se sazbou 10%, proto prověřuje, zda nedošlo k chybě např. v počítání nebo chybnému zařazení faktury. Z vlastní zkušenosti vím, že veškeré takovéto rozdíly musí být podloženy pro případnou kontrolu z FŘ. Stačí poslat vysvětlující dopis, případně sjetinu faktur ze které bude jasné, proč k rozdílu došlo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
30. 7. 2012 21:42
Dobrý den,
mám možná hloupý dotaz, jelikož nejsem ani ekonom, ani účetní, ale vedu si daňovou evidenci sama. Volali mě z FÚ, že jim nesedí snížená daň, respektive řádek 41 v přiznání bliká červeně..prostým výpočtem ze základu je daň skutečně asi cca 15% - tuto částku si tam dopočítá SW (účto2000). Nevím jak z toho ven - faktury od dodavatele a veškeré částky sedí. Jediný problém je, že máme asi 10 dobropisů na zboží z roku 2011, kde je účtována ještě 10% daň a to tam zřejmě dělá paseku. To si mám všechno naházet do excelu a udělat ručně? To se asi zblázním.
Děkuji