Re: Faktura, paragon, účetnictví
Děkuji za postřeh :) tady jde o to, že každý sportovec u této společnosti máme určitý finanční obnos, který můžeme čerpat na přípravu na závody. Jaký je problém s proplacením faktury na jiné jméno, když ty finanční prostředky jsou určené mně z pohledu účetnictví, zákonů? Omlouvám se, za třeba zbytečný dotaz, ale v účetnictví se nepohybuji..
Re: Faktura, paragon, účetnictví
Společnost, která Vám bude proplácet, Vám to přeci jasně udala - nesmí být uvedeny Vaše nacionále - tzn. že ani na paragonu (na něm se většinou ani odběratel neuvádí).
Je tedy jedno, zda budete mít k dispozici zjedn.daňový doklad (paragon) nebo daňový doklad (fakturu), jen na nich nesmí být uvedeny Vaše nacionále. Na paragonu nemusí být nic, na faktuře (nad 10.000,-) musí - necháte napsat na společnost, která bude proplácet.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
31. 7. 2012 12:20
Dobrý den,
potřeboval bych poradit s takovým problémem. Nakoupil jsem si nějaké zboží jedno do částky 1000 Kč, placeno hotově, vystaven daňový doklad. (jedná se o fakturu nebo paragon?) Tuto fakturu potřebuju nechat proplatit jednou společností, která má balíček peněz pro jednotlivé sportovce. Jde mi o to, zda na té faktuře musí být uveden jako odběratel ta společnost, od které chci nechat proplatit tuto fakturu nebo tam může být moje adresa, aby si to mohli zadat do účetnictví?
Druhé zboží již bylo nad částku 10000 Kč, scénář je podobný.
Z té společnosti mi přišla informace, kdyby to bylo jen na paragon, tak to není problém proplatit, ale jak tam bude uvedené mé jméno jako odběratele, tak to již nelze, kvůli účetnictví.
Předem děkuj