Neuhraze faktura - zrušení

• (neregistrovaný)

31. 7. 2012 20:44

Dobrý den,prosím Vás o radu.Společnost s.r.o. v roce 2010 přijala fakturu od neplátce DPH za službu,která ale nebyla dokončena.Faktura je v účetnictví a visí jako neuhrazená a údajně nikdy ( i když nikdy neříkej nikdy ) uhrazená nebude. Jak ji mohu nebo kdy ji budu moct nějak zlikvidovat?
    Předem děkuji všem.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 7. 2012 22:32

v.e.n.d.y.

Re: Neuhraze faktura - zrušení
      Nemůžete ji stornovat, část služby prověhla a vy ji máte nejméně dva roky v evidenci a pravděpodobně jste ji měl i v roce 2010 v nákladech a tím platil menší daně. Nezaplacený závazek se dodaňuje po 36 měsících, ale i tak se dále vede v evidenci.

• 31. 7. 2012 23:03

voja (neregistrovaný)

Děkuji.Nemyslela jsem zrovna na stornování,ale spíše na nějaké vyřazení ze závazků.Používáme SW Pohodu a tam lze zlikvidovat bez vazby.To bych mohla udělat po uplynutí 36 měsíců?

• 1. 8. 2012 6:08

MíšaF (neregistrovaný)

ne, dodanit závazek po 36 měsících znamená, že o celou hodnotu neuhrazené částky se Vám zvýší základ daně pro výpočet daně z příjmů... tím se ale faktura nezlikviduje, dál jí budete mít vedenu jako neuhrazenou....

• 14. 8. 2012 13:49

xxxx (neregistrovaný)

dobrý den, čtu si otázku pisetelky a zajímá mě, jak se to dadaní? ještě mohla by jste mi napsat paragraf na dodanění po 36měsíců, děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).