Re: koupení s.r.o.
takže o kupní smlouvě nikde neúčtuji?? za celé s.r.o. jsme zaplatili 21000,- tak jestli jsem to dobře pochopila tak naúčtuji akorát PS pokladny a základního kapitálu a pak už budu účtovat jen případy co nastanou?? Ale pořád mi nejde do hlavy co stou kupní smlouvou tu si jenom i s tím dokladem nejspíš teda založím. moc děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
1. 8. 2012 9:23
dobrý den chci se zeptat v červenci jsem koupili s.r.o. které bylo založeno v dubnu. počáteční rozvaha je 211 - 200 000,- a 411 - 200 000.
Kupní smlouva na s.r.o. je na cenu 221000,- nejsem si jista zaúčtováním. jako první bych nahrála 211 a 411 a pak dala půjčku od společníka do pokladny 211/365 třeba 50000,-
pak úhrada kupní smlouvy 321/211
ale nevím si rady jestli kupní smlouvu můžu dát na nákladový účet a na jaký?? a nebo to musí být na majetkovém účtu?? ale to asi ne když to není majetek děkuji za radu