Re: na jaký příplatek mám nárok?
ne, máte zřejmě 8 hodinouvou prac. dobu a byla jste ve svátek 5,5 hodiny, tak pouze příplatek 100% za těch 5,5 na den.Jen kdybyste pracovla více jak osm hodin, např.10, tak ten rozdíl dvě hodiny by byl i přesčas.Náleží vám 11 hodin příplatek 100% a nebo náhradní volno.Nějka se do toho zamotávám, snad je to srozumitelné :-)
:-) ano mám odpracované 2 svátky po 5,5 hodinách. Celkem mi tedy náleží příplatek za ěch 11 hodin 100%. Nárok na přesčas není jelikož jsem placená měsíční mzdou a již je mám zaplacené ve mzdě. Pokud mám např. průměr na hodinu 100,- kč navýší se mi hrubá mzda o 1100 Kč.
Máte mzdu měsíční nebo hodinovou? Pokud máte mzdu měsíční a pracujete od pondělí do pátku, náleží Vám mzda za 171 h plus příplatek za práci ve svátek 11 h x hodinový průměr.
Pokud máte mzdu hodinovou, náleží Vám mzda za 171 h plus příplatek za práci ve svátek 11h x hodinový průměr plus náhrada za svátek 5 h x hodinový průměr.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
2. 8. 2012 9:10
Prosím o vysvětlení v měsíci červenci jsem odpracovala 20 pracovních dnů - 160 hodin + jsem pracovala ve svátkách 5.7. a 6.7. po 5,5 hodinách (cekem svátky 11 hodin) Dohromady i se svtkama mám odpracováno 171 hodin. Jaké příplatky mi náleží ???