Exekuce ze mzdy

• (neregistrovaný)

2. 8. 2012 10:55

Prosím o kontrolu.
    Zaměstnanec si za červenec vydělal v čístém 7920,-.Nemá žádné děti a ani manželku,má jen přítelkyni.Kolik se mu bude srážet na exekuce?Má dvě nepřednostní exekuce,nejdříve budu srážet tu,kterou má v zápočtovém listě jako první,protože vznikla dříve.Chci se zeptat,kolik se bude srážet na tuto exekuci?Mně vyšlo 692,- kč a teď v tom mám hokej,nevím,jestli mu srazit jen 692,- kč nebo 2x 692,- kč na tu první exekuci.Nebo srazit 692,- na první exekuci a 692 na druhou.Poradíte mi ještě v tomhle?Řeším to prvně.Moc děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 8. 2012 10:57

111 (neregistrovaný)

Re: exekuce ze mzdy
      A ještě se chci zeptat,zda-li si výpočet této exekuce také zakládáte do papírů?

• 2. 8. 2012 11:04

Kara (neregistrovaný)

Pokud má 2 nepřednostní, pak nejprve srážíte tu, kterou má jako první zapsanou v ZL (pořadí se řídí tím, jak byly exekuce doručeny zaměstnavateli). 7920 - 5841,33 (nezabav.částka) = 2078,67. Pro nepřednostní pohledávku náleží z toho 1 třetina, tj. 693 Kč. A teprve až dosrážíte první exekuci, začnete srážet druhou. Pokud máte nabytí právní moci, budete částky odesílat exekutorovi. Pokud není nabytí pr. moci, budete zatím deponovat.
      Výpočet si nezakládám, mám ho automatizovaný. Jen si píšu kolik mu je každý měsíc sráženo a zda deponováno či odesíláno.

• 2. 8. 2012 11:14

... (neregistrovaný)

692 Kč

§ 3 NV 595/2006 Sb.
      Základní částka, která nesmí být povinnému sražena z měsíční mzdy, se zaokrouhluje na celé koruny nahoru.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).