Re: splátky úvěru
přesně jak píšete - letos úroky roku 2011 jedině jako nedaňově
ale budete muset toto letos rozpočítat a zaúčtovat tak, aby stav účtu 479 (tj. úvěr) k 31.12 odpovídal zbývají hodnotě jistiny, které jsou rozepsány od ledna 2013.... snad jste mě pochopila....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
2. 8. 2012 22:18
Prosím o radu:
účtujeme v účetnictví. splácíme úvěr na auto, každá splátka je dle splátkového kalendáře rozdělena na jistinu a úrok. Moje předchůdkyně se s tímto moc v loňském roce nemazlila a úhrady splátek úvěru účtovala celé na splátky jistiny. Ekonom mě přesvědčuje, že tedy letos mám splátky přepočítat a zaúčtovat tak, abychom letos využili do nákladů ty loňské úroky, tj snížit letos splátky jistin a místo toho účtovat úhradu úroku.
Mě se to moc nelíbí, nebude to souhlasit s rozpisem splátek jistin a úroků ve splátkovém kalendáři a myslím, že také ty loňské úroky letos zaúčtované by byly považovány za nedaňový náklad??
díky za názor
L.