Re: splátky úvěru
přesně jak píšete - letos úroky roku 2011 jedině jako nedaňově
ale budete muset toto letos rozpočítat a zaúčtovat tak, aby stav účtu 479 (tj. úvěr) k 31.12 odpovídal zbývají hodnotě jistiny, které jsou rozepsány od ledna 2013.... snad jste mě pochopila....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
2. 8. 2012 22:18
Prosím o radu:
účtujeme v účetnictví. splácíme úvěr na auto, každá splátka je dle splátkového kalendáře rozdělena na jistinu a úrok. Moje předchůdkyně se s tímto moc v loňském roce nemazlila a úhrady splátek úvěru účtovala celé na splátky jistiny. Ekonom mě přesvědčuje, že tedy letos mám splátky přepočítat a zaúčtovat tak, abychom letos využili do nákladů ty loňské úroky, tj snížit letos splátky jistin a místo toho účtovat úhradu úroku.
Mě se to moc nelíbí, nebude to souhlasit s rozpisem splátek jistin a úroků ve splátkovém kalendáři a myslím, že také ty loňské úroky letos zaúčtované by byly považovány za nedaňový náklad??
díky za názor
L.