Re: Faktury - poradí někdo ??
>Vystavili jsme fakturu na práce PP - zaúčtovali jsme
>311/602,343, od odběratele nám přišel opravný daňový
>doklad (je uvedena částka s mínusem). Mám tu přijatou
>fakturu napsat mínusem aby se mi dostala do pohledávek
>nebo ji zapíšu plusem do závazků. Jak je to správně a
>zaúčtuji 518,343/321 a pak udělám zápočet.??
Ano pochopila jste to správně my jsme fakturovali za provedené práce a došel nám od oběratele opravný doklad. Právě že jsem se s tím ještě nesetkala tak nevím jak dál.???
Teď jsem si ale vlastne uvědomila že na faktuře je dodavetel naše firma a odběratel (firma které jsme dodávali) Takže faktura je vystavená jako kdyby jsme ji vystavovali mi. Takže ji zúčtuji plusem nebo mínusem?? A provedu zápočet, že??? Díky za rady
No nějak to teda musím vyřešit a když odběrateli pošlu fakturu zpět a vystavím ji já tak ji zaúčtuji mínusem do pohledávek a udělám zápočet. Původní faktura byla vystavena v 7/2012 a opravný doklad bude 8/2012. Objeví se v DPH za 8/2012 nebo ji musím dát ještě do 7/2012.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
3. 8. 2012 12:25
Vystavili jsme fakturu na práce PP - zaúčtovali jsme 311/602,343, od odběratele nám přišel opravný daňový doklad (je uvedena částka s mínusem). Mám tu přijatou fakturu napsat mínusem aby se mi dostala do pohledávek nebo ji zapíšu plusem do závazků. Jak je to správně a zaúčtuji 518,343/321 a pak udělám zápočet.??