Re: Porušení povinností-okamžité zrušení
Déletrvající neomluvená absence (po dobu delší než je jedna směna nebo častěji opakovaná po dobu kratší) je – s ohledem na základní povinnost zaměstnance podle § 38 odst. 1 písm. b) zákoníku práce – samozřejmě porušením povinnosti vyplývající přímo ze zákoníku práce, a to zvlášť hrubým způsobem.
toho nesmyslu níže si nevšímejte.
Pokud zaměstnanec zaviní min. 5x A, je to podle judikatury dostatečný důvod pro ok. zrušení PP zaměstnavatelem dle § 55/1 b.Zpracujte rozhodnutí, zašlete na doručenku do vlast. rukou, pokud nepřevezme, tak posledním dnem(10.) úložné doby PP skončí.
já bych se ještě před zrušením pokusila zjistit, zda např. není v nemocnici a pod., tedy pokud má rodinné příslušníky nebo sousedy a pod., lepší je zjistit jak to opravdu je, než neplatně zrušit pracovní poměr
Děkuji za reakci, ale tento zaměstnanec ještě v pondělí komunikoval, ale další dny jíž pokládal příchozí hovory a nereagoval na smsky, kdyby byl náhodou v nemocnici, tak dle mého názoru by rodina měla kontaktovat jeho zaměstnavatele, rodinu má. Takové chování mi připadá hodně nezodpovědné a naše firma musela přijmout dalšího zaměstnance, který nyní vykonává jeho práci. Z toho důvodu je takové zrušení jediné možné řešení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
3. 8. 2012 14:01
Dobrý den,
zaměstnanec celý týden nepřišel do práce, nezvedá telefony, nereaguje na sms. Musíme si místo něj brát brigádníky, kteří zastanou jeho práci.
Z §55 ZP jsem přímo nevyčetla, jestli je tohle porušení povinností zvlášť hrubým způsobem. Máte s tímto někdo zkušenosti?
Děkuji.