Porušení povinností-okamžité zrušení PP

• (neregistrovaný)

3. 8. 2012 14:01

Dobrý den,

zaměstnanec celý týden nepřišel do práce, nezvedá telefony, nereaguje na sms. Musíme si místo něj brát brigádníky, kteří zastanou jeho práci.
    Z §55 ZP jsem přímo nevyčetla, jestli je tohle porušení povinností zvlášť hrubým způsobem. Máte s tímto někdo zkušenosti?
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 8. 2012 14:07

Ondřej Drbal (neregistrovaný)

Re: Porušení povinností-okamžité zrušení
      Déletrvající neomluvená absence (po dobu delší než je jedna směna nebo častěji opakovaná po dobu kratší) je – s ohledem na základní povinnost zaměstnance podle § 38 odst. 1 písm. b) zákoníku práce – samozřejmě porušením povinnosti vyplývající přímo ze zákoníku práce, a to zvlášť hrubým způsobem.

• 6. 8. 2012 10:40

pája

toho nesmyslu níže si nevšímejte.
      Pokud zaměstnanec zaviní min. 5x A, je to podle judikatury dostatečný důvod pro ok. zrušení PP zaměstnavatelem dle § 55/1 b.Zpracujte rozhodnutí, zašlete na doručenku do vlast. rukou, pokud nepřevezme, tak posledním dnem(10.) úložné doby PP skončí.

• 6. 8. 2012 12:57

xJ (neregistrovaný)

já bych se ještě před zrušením pokusila zjistit, zda např. není v nemocnici a pod., tedy pokud má rodinné příslušníky nebo sousedy a pod., lepší je zjistit jak to opravdu je, než neplatně zrušit pracovní poměr

• 6. 8. 2012 13:12

N.N. (neregistrovaný)

Děkuji za reakci, ale tento zaměstnanec ještě v pondělí komunikoval, ale další dny jíž pokládal příchozí hovory a nereagoval na smsky, kdyby byl náhodou v nemocnici, tak dle mého názoru by rodina měla kontaktovat jeho zaměstnavatele, rodinu má. Takové chování mi připadá hodně nezodpovědné a naše firma musela přijmout dalšího zaměstnance, který nyní vykonává jeho práci. Z toho důvodu je takové zrušení jediné možné řešení.

• 6. 8. 2012 13:28

xJ (neregistrovaný)

tak to je jiná, z původního dotazu nebylo zřejmé, že jste byli z počátku A v kontaktu, zrušte proto co nejdříve, ať nenabíhá ZP za A

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).