Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
4. 8. 2012 20:38
Dobrý den, nevím zda tento dotaz sem patří, ale i tak předem moc díky za pomoc a radu.
Mám dceru, ketré je 7 let. S bývalým partnerem se o ní bohužel soudíme. Doted jsme měli střídavou péči, ale bojuji o svou péči, chceme se odstěhovat. partner je po mrtvici, a je na levou ruku ochrnutý a nohu také-chodí o berli. Tudíž si zažádal o péči o osobu blízkou-je to napsané na jeho otce. Problém je v tom, že bývalý partner chce dceru do své péče taky. Takže jsou to dost velké hádky..
Chci se poradit: Je vůbec možné, aby člověk, který je v invalidním důchodu a pobírá příspěvek na péči o sobu blízkou-to znamená, že není schopen se sám o sebe postarat, mohl vůbec žádat o dceru do své péče??
Příjde mi to vážně na hlavu. U soudu na mě hází špínu a nakonec já se musim obhajovat, zda jsem schopna po odstěhování se o dceru řádně postarat! On je invalida, a podle mě by se on měl obhajovat, zda je o dceru schopen se postarat.