Péče o osobu blízkou

• (neregistrovaný)

4. 8. 2012 20:38

Dobrý den, nevím zda tento dotaz sem patří, ale i tak předem moc díky za pomoc a radu.
    Mám dceru, ketré je 7 let. S bývalým partnerem se o ní bohužel soudíme. Doted jsme měli střídavou péči, ale bojuji o svou péči, chceme se odstěhovat. partner je po mrtvici, a je na levou ruku ochrnutý a nohu také-chodí o berli. Tudíž si zažádal o péči o osobu blízkou-je to napsané na jeho otce. Problém je v tom, že bývalý partner chce dceru do své péče taky. Takže jsou to dost velké hádky..
    Chci se poradit: Je vůbec možné, aby člověk, který je v invalidním důchodu a pobírá příspěvek na péči o sobu blízkou-to znamená, že není schopen se sám o sebe postarat, mohl vůbec žádat o dceru do své péče??
    Příjde mi to vážně na hlavu. U soudu na mě hází špínu a nakonec já se musim obhajovat, zda jsem schopna po odstěhování se o dceru řádně postarat! On je invalida, a podle mě by se on měl obhajovat, zda je o dceru schopen se postarat.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 8. 2012 20:18

Helen (neregistrovaný)

Re: Péče o osobu blízkou
      Žádat může kdokoliv o cokoliv, druhá otázka je, zda bude jeho žádosti vyhověno. Soud bude posuzovat m.j. i to, proč se stěhujete, dcera tím přijde o zázemí, které dosud má (styk s otcem, dědečkem, spolužáky, kamarády)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).