Re: 2 DPP a jedno prohlášení
No, tak úplně to není. Pokud budete mít u zaměstnavatele, kde není podepsané prohlášení odměnu do 5 000,-Kč, bude srážková daň a ta je konečná, již z ní nic nelze v daňovém přiznání uplatnit. Proto je lepší mít podepsané prohlášení u zaměstnavatele, kde je odměna do 5 000,-Kč.
Re: 2 DPP a jedno prohlášení
DPP do 10 tis - neodvádí se SP a ZP. To máte dobře.
DPP - podepsané prohlášení - zálohová daň je pokryta slevou. Neodvádí se nic.
DPP - nepodepsané prohlášení a výdělek nižší než 5 tis. - srážková daň, bude konečná, do daňového přiznání se nepřipočítává. Už Vám ji nikdo nevrátí.
Návrh řešení - podepsat prohlášení u DPP s výdělkem pod 5 tis (a zrušit podpis u vyšší DPP), daň bude zálohová (u DPP s výdělkem nad 5tis také). V daňovém přiznání sečtete oba výdělky a daň sraženou u DPP s vyšším výdělkem Vám FÚ vrátí po podání přiznání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
6. 8. 2012 9:52
Dobrý den,
jsem studentka VŠ (potvrzení o studiu) a od příštího měsíce budu pracovat na 2 DPP u různých zaměstnavatelů. U prvního jsem podepsala prohlášení k dani. U druhého tedy nemohu. U prvního mám odměnu do 10 tis. Kč, neodvádím tudíž ZP ani SP, nejsem přihlášená na OSSZ ani ZP, po slevě daň 0. Pokud bych u druhého měla např. 4000 Kč, nemůžu si měsíčně uplatnit slevy, takže se mi srazí daň 600 Kč. Po skončení roku budu muset podat DAP, kde uvedu příjmy od obou a vrátí se mi daň, co byla zaplacena z té druhé dohody? Chápu to správně? Děkuji za odpovědi.