OT Zaměření oken nebo řezání panelů

• (neregistrovaný)

6. 8. 2012 12:48

V panelovém domě, kde bydlím se provádí výměna oken. Nevím, kde dodavatel vzal míru na okna, ale faktem je, že při dosud zabudováných musel vždy řezat alespon jednu stranu otvoru po starém okně. Prosím zasvěcené o sdělení, zda mohu vyžadovat zaměření přímo na požadavky mého bytu, anebo zda musím přistoupit na devastaci bytu při výše popsané montáži plastových oken.
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 8. 2012 13:18

m. (neregistrovaný)

Re: OT Zaměření oken nebo řezání panelů
      Tu výměnu jistě schválilo společenství vlastníků nebo družstvo, chce to chodit na domovní schůze.

• 6. 8. 2012 13:25

Miloslava Vlachová (neregistrovaný)

Na schůze poctivě chodím, ale to mi v tomto případě moc platné není.Nikdo nikdy neříkal, že budou vyrobena okna a jejich rozměrům se bude přizpůsobovat panel...

• 6. 8. 2012 13:30

pája

to se nestačím divit, běžný postup je vždy zaměřit a vyrobit ookna na míru, ne řezat panely, to je přeci nesmysl, nepořádek, vícepráce a vícenáklady, možná i třeba narušení statiky, nevím, to je věšc odborníka, ale každopádně já bych to v bytě nenechal dělat ani náhodou.Jde o byt. družstvo?Pak je cesta přes představenstvo, otázka, jak je postavena smlouva o dílo, zda tam není nějaké pochybení už při podpisu atd.

• 8. 8. 2012 11:03

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Pájo souhlasím, ale vím o případu z Prahy, kde si RI OKNA špatně vyměřila otvory, vyrobila okna a pak brousila panely v 60 bytech. Sice prý byla velká sleva, ale já bych je nechtěl ani ve slevě.

Hezký den!

• 8. 8. 2012 11:09

pája

naprosto souhlas, já bych je hnal bičem, pod námi řezali panely při renovaci bytu a vím, o čem mluvím, zasvinili mi celý byt, mikroprach z betonu všude, musel jsem otrhat stropní kazety na chodbě a dát nové, no , zabil bych někoho. Co to je za debilní firmy, když si neumějí ani zaměřit správně okna? Já jsem měnil za své okna už ve třech bytech a na chatě a postup vždy stejným zaměření, demontáž straých a montáž nových.Skoro bych typoval, že někoho podplatili, aby to odsouhlasilza BD nebo SVJ), ale já bych je do bytu nepustil.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).