Jak má vypadat účetní deník

• (neregistrovaný)

6. 8. 2012 12:49

Dobrý den, prosím poradí někdo, zda je někde v zákoně uvedené jak přesně má vypadat účetní deník - fyzické výdají, účty, paragony.
    Nikdy jsem nikoho jiného neviděla, já to dělám tak, že v každém měsíci řadím dle programu placené v hotovosti, na každý účet vypíšu výdajový dokladu přišiju spolu na papír, datumově za sebou, pak placené bankou datumově za sebou. Faktury přijaté mám samozřejmě zvláš, jde mi o tyto výdaje.
    Trochu kostrbatý dotaz, ale budu ráda za každou radu.
    Děkuji a pěkný den

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 8. 2012 13:55

pavl. (neregistrovaný)

Re: Jak má vypadat účetní deník
      Techniku zpracování zpravidla určuje program. Používám ÚČTO a zpracovávám jako Vy. Jen nevypisuji doklady, ale tisknu je ze SESTAV-PENĚŽNÍ DENÍK (obsahuje firmu-odběratel. dodavatel, DIČ, IČ, datum, předmět, částku číslicí, slovy, podpisy) a paragony připojím. Je možno tisknou i se stvrzenkou. Drobné paragony sumarizuji.

• 6. 8. 2012 14:36

Vladimír 2

Mezi účetním a peněžním deníkem je trošililinku rozdíl.

• 6. 8. 2012 15:38

pidalina (neregistrovaný)

Také dělám v účtu a v ježkovi. A tisknete doklad na normální papíry a vystřihujete nebo se dá tisknout přímo do prázdného výdajového dokl.?

Ano, peněžní deník - DE, účetní deník podvojné, ale v archivaci dokladů je to obdobné, nebo ne?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).