Re: Jak má vypadat účetní deník
Techniku zpracování zpravidla určuje program. Používám ÚČTO a zpracovávám jako Vy. Jen nevypisuji doklady, ale tisknu je ze SESTAV-PENĚŽNÍ DENÍK (obsahuje firmu-odběratel. dodavatel, DIČ, IČ, datum, předmět, částku číslicí, slovy, podpisy) a paragony připojím. Je možno tisknou i se stvrzenkou. Drobné paragony sumarizuji.
Re: Jak má vypadat účetní deník
Také dělám v účtu a v ježkovi. A tisknete doklad na normální papíry a vystřihujete nebo se dá tisknout přímo do prázdného výdajového dokl.?
Ano, peněžní deník - DE, účetní deník podvojné, ale v archivaci dokladů je to obdobné, nebo ne?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
6. 8. 2012 12:49
Dobrý den, prosím poradí někdo, zda je někde v zákoně uvedené jak přesně má vypadat účetní deník - fyzické výdají, účty, paragony.
Nikdy jsem nikoho jiného neviděla, já to dělám tak, že v každém měsíci řadím dle programu placené v hotovosti, na každý účet vypíšu výdajový dokladu přišiju spolu na papír, datumově za sebou, pak placené bankou datumově za sebou. Faktury přijaté mám samozřejmě zvláš, jde mi o tyto výdaje.
Trochu kostrbatý dotaz, ale budu ráda za každou radu.
Děkuji a pěkný den