Re: výdejky a skladová cena - nutno tisk
Z vašeho dotazu není patrné několi věcí. Výdejky jsou nutné pokud např. sklad a fakturační oddělení je odděleno. Tedy sklad - skladníci, pracují s příjemkami a výdejkami. Oddělení fakturace - účtárna pracuje s fakturami přijatými a vydanými. V menší firmě to může mít nastarost 1 člověk, pak stačí třeba podepsat fakturu. Pokud jsou skladníci tak mají hmotnou odpovědnost a musí mít nějaký systém.
Ta poslední věta doufám, že je překlep. Odběratel se nikdy nesmí dozvědět NÁKUPNÍ = SKLADOVOU cenu. Za to by vás v každé firmě minimálně vyhodili
píše - výdejka bez ceny = takže to je pro odběratele v pořádku.
Já výdejku tisknu v prodejní ceně a zaúčtuju skladní cenu celkem.
Takže vím pouze celkovou skladní cenu, ale v pohybech karty nebo ve výdejce v počítači bych dotiskla, ale netisku ve skladních cenách. Jen účtuju. Tak nevím, jak je to správně.
Překlep to není, nikdy bych nedala výdejku s nákupkami zákazníkovi.
Pak není co řešit. Pokud je za sklad zodpovědný skladník a funguje to např. tak, že zákazník někde v prodejně dostane fakturu a pak popojede do skladu, musí mít v ruce něco, aby mu to ve skladu dali. Jestli tam budou jen kody nebo popis zboží, nebo obojí, nebo jestli tam bude uvedena prodejní cena - podle mě záleží na interním systému. Někde se třeba ani nedává výdejka a tiskne se faktura + 2 kopie a ta kopie se dá skladníkovi.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
6. 8. 2012 13:18
Chci se zeptat, zda je nutné tisknout k vystaveným fakturám výdejky se skladovými cenami.
Už mě to začíná zmáhat, protože u nás zboží příijímají skladníci a cena se natáhne až po zapsání faktur (zapisuji já), některé faktury však chodí dlouho...
Zboží bez napárované faktury se příjme s 0,- Kč, pokud tedy na skladě je stejné zboží cena se zprůměruje.
Nechce se mi tisknout výdejky zpětně... Když se skladová cena mění i několikrát.
Je tedy nutné mít výdejky vytištěné, nebo stačí výdejka podepsaná od odběratele bez skl. ceny?