Měsíční a časová mzda

• (neregistrovaný)

6. 8. 2012 15:40

Dobrý den, jak máte ve vašem mzdovém programu nazvánu mzdovou složku pro měsíční mzdu a mzdovou složku pro časovou mzdu. Také máte jen jednu s názvem časová mzda ...? nebo máte 2 mzdové složky - měsíční a časová mzda ?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 8. 2012 16:16

jo (neregistrovaný)

Re: měsíční a časová mzda
      Díky, Karo, chtěla jsem totiž po SW, abych mohla navstupovat mzdovou složku jak pro měsíční mzdu, tak mzdovou složku pro časovou mzdu a odpověděli mi, že to nelze, mají prostě MS časovou mzdu a měsíc je prý také jednotka času ..., tak mně zajímalo jak to máte jinde. U nás neuspěji. Vím, že to může připadat jako slovíčkaření, ničemu to nevadí, ale přijde mi časová mzda u měsíční mzdy zavádějící.

• 6. 8. 2012 16:37

Kara (neregistrovaný)

Re: měsíční a časová mzda
      Ale měsíc je jednotka času. V kmenových údajích zadávám buď měsíční mzdu nebo hodinovou mzdu, podle toho, jak má být odměňovaný.
      Na výplatní pásce je ale pak jen 1 políčko pro časovou (v němž je počet odpracovaných hodin a vypočítaná základní mzda, ať již měsíční nebo hodinová). Vedle je políčko úkolová mzda, ve které je mzda úkolová, pokud je odměňovaný také (nebo jenom) úkolem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).