Mandátní smlouva

• (neregistrovaný)

6. 8. 2012 17:41

Dobrý den, jsem podnikatel FO, mám prodejnu, pracuje pro mě jedna paní jako prodavačka na ŽL, musí být mezi námi nějaká smlouva, např. mandátní?
    Děkuji,Jan

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 8. 2012 19:01

Berka (neregistrovaný)

Re: Mandátní smlouva
      Poslední dobou chtí firmy lidi na IČO, takže v jakém případě lze pracovat na IČO a není to švarcsystém?

• 6. 8. 2012 20:03

Agatha (neregistrovaný)

např. http://ohrozeny.podnikatel.cz/clanky/vite-co-neni-svarcsystem-zorientujte-se-driv-nez-prijde-kontrola/
      Co tedy naopak není švarcsystém? Práce na jinou než pracovní smlouvu (např. právě smlouvu mandátní, o obchodním zastoupení apod.), kdy OSVČ vykonává pro jiného podnikatele jednorázové, a to i opakující se zakázky. Při práci využívá své vlastní pracovní prostředky – typicky mj. kancelář, výpočetní techniku, automobil – a nepodléhá pokynům objednatele práce v oblasti pracovních postupů nebo pracovní doby. O švarcsystém také nejde, když OSVČ takto pracuje pro více firem, příkladně jako účetní či v oblasti poradenství.

na netu je toho spousta, čtěte...

• 7. 8. 2012 10:39

pája

jde o klasický švarcák, rychle to změňte, než na Vás skočí OIP a dá Vám mastnou pokutu. Tento stan žádnou smlouvou nepokryjete.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).