Re: Čistá mzda po mateřské
Datum máte dobře, jedná se o dobu důchodového pojištění a na sociálce přihlašují, až když skutečně začnete vykonávat práci, takže od pondělí. Protože vy budete mít 12 měsíců v posledních dvou letech splněných náhradní dobou, nemá to na nic vliv.
Jak stanovila mzdová váš pravděpodobný hodinový průměr vám může odpovědět jen ona sama. Můžete si překontrolovat, jestli použila stejný průměr pro náhradu mzdy za dovolenou a výpočet pravděpodobné čisté měsíční mzdy. Počítá se podle § 356, odst. 3.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
7. 8. 2012 8:11
Dobrý den,
chtěla bych požádat o radu, jak by se měla vypočítat průměrná čistá mzda pro úřad práce. Před nástupem na mateřskou a rodičovskou dovolenou jsem brala v čistém cca 18.000,- včetně prémií. Po ukončení mateřské mi zbyly nějaké dny dovolené a následně jsme ukončili pracovní poměr dohodou (moje chyba neměla jsem tušení, že jsem se takhle nechala obalamutit). Po třech letech doma mi byl vyplněn formulář pro úřad práce s částkou 15.000,- čistého. Vzhledem k mé chybě a nynějším výpočtu 45% z průměrného čistého výdělku bych se chtěla ujistit, že je vše vypočteno dobře.
Pracovník se stejným názvem vykonávané práce (názvem nikoliv druhem) ve firmě nepracuje.
Také bych se chtěla zeptat, jestli má na něco vliv v potvrzení o zaměstnání druh vykonávané práce. V uzavřené pracovní smlouvě je asistentka, v tomto formuláři mám pomocná asistentka. Zároveň v pracovní smlouvě mám nástup k 1.8.2009 (což byla sobota) a v tomto potvrzení datum vzniku pracovního poměru až 3.8.2009. Mám se ozvat nebo to někde řešit?
Moc děkuji za odpovědi