Student VŠ a pracovní smlouva

• (neregistrovaný)

7. 8. 2012 8:22

Dobrý den, můžeme uzavřít hl.prac.poměr se studentem VŠ na kratší pracovní dobu z důvodu studia,např. 5 hodin denně pro nás bude dělat a poté bude odjíždět do školy.Máme stanoveno ve vnitř.předpise 40 hod.týdně,ale to by nešlo u tohoto studenta provést. Máme o něj zájem, ale jak to nejlépe udělat,abychom se nedopustily chyby.Moc Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 8. 2012 8:29

jasná (neregistrovaný)

Re: student VŠ a pracovní smlouva
      Jednoduše mu snížíte úvazek. Sepište s ním úpravu pracovní doby, napište, že od ..... jste se dohodli na snížení pracovní doby na (např. 5 hodin denně). Důvod nemusíte uvádět.

• 7. 8. 2012 9:03

Jana2 (neregistrovaný)

Takže uděláme klas.prac.smlouvu na hl.PP a při podpisu vnitř.předpisu (necháváme ho po seznámení podepisovat všem novým zaměstnancům) provedeme ještě samostatnou písemnou úpravu prac.doby s tímto zaměstnancem - studentem.Snad jsem to pochopila takto dobře.Moc děkuji.

• 7. 8. 2012 10:31

pája

ne tak docela, uzavřete PS na PP s kratší pracovní dobou dle ust. § 80 ZP, kde uvedete kratší rozsah PD. S nějakým Vaším předpisem to nemá nic společného. ASjednat kratší PD je právo účastníků, vychází z potřeby zam-tele, případně z možností a zájmu zam-ce. Předpis do toho nepleťte.

• 7. 8. 2012 12:35

Jana2 (neregistrovaný)

Děkuji za upozornění ,bude to tak jak píšete a jak § 80 ZP uvádí. Já to bohužel myslela špatně, je to poprvé co máme tuto záležitost a tak jsem opravdu nevěděla jak to udělat, ještě jednou velké DĚKUJI

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).