Chyba v ceně ve smlouvě o dílo

• (neregistrovaný)

7. 8. 2012 11:28

Podle zákazníkem odsouhlasené cenové nabídky jsem vypracovala smlouvu o dílo, při opisování ceny z nabídky jsem udělala chybu a na smlouvu jsem napsala cenu o 20tisíc nižší, místo 244tisíc 224tisíc. (Ve smlouvě je uvedeno, že nedílnou součástí smlouvy je odsouhlasená cenová nabídka). Objednatel smlouvu podepsal. Nyní, když jsem na chybu přišla, jsem se mu omluvila a naznačila, že za smlouvy ručím já, účetní, ale co když bude na nižší ceně trvat? (Na druhou stranu, podepsal také, že součástí je cenová nabídka, tam je cena správně). Mám strach, že přijdu o 20 000Kč. Řešil někdo něco podobného?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 8. 2012 11:48

pája

Re: chyba v ceně ve smlouvě o dílo
      no,jinak, než osobním jednáním s klientem a opravou chyby formou dodatku ke smlouvě o dílo to nevidím.cenová nabídka je sice přílohopu, ale ve smlouvě se cena "snížila" a on může trvat na té nižší.

• 7. 8. 2012 12:56

Eva S. (neregistrovaný)

Už jsem mu psala a volala, kála jsem se, ale odpověděl dosti vyhýbavě, že má nyní ještě jiné požadavky a že se bude stejně dělat dodatek, ale k problému špatně opsaného čísla se vlastně nevyjádřil. Kdybych mohla aspoň svoji situaci nějak ulehčit tím, že je tam o ceně vlastně dvojí informace.

• 7. 8. 2012 13:27

pája

jak se to vezme, smlouva je smlouva, když bude trvat na ujednání o ceně ve smlouvě, tak s tím těžko co uděláte.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).