Re: DanielaK. dotaz k DUZP a PDP děkuji
Dobrý den. Pokud to skutečně bylo vše za červenec, tak tam jste ještě za 07/2012 neodevzdávala přiznání k DPH ani Výpis z evidence. Takže se domluvte s druhou stranou ať chybnou fakturu vám pošlou zpět, nedávají si ji do svého uct a vy jim vystavte správně novou s DPH, nejlepší by bylo pod stejným číslem faktury jako byla ta s PDP (tu původní s chybně vystaveným PDP zahodit). SŠ ať vám jen doplatí rozdíl za DPH.
já Vám děkuji za odpověď a přiznám se, že jsem zmatkovala protože jsem si neuvědomila, že 07 budu teprve odevzdávat 25.08. - až když čtu Vaši odpo mi došlo jak jsem... i to se stává díky a hezký den....
Ještě, pokud jste už přiznání k DPH i Výpis z evidence za 07/2012 podala (i když dnes je teprve 8.8., tak nevím), tak to opravte viz. výše a podejte do 25.8. OPRAVNÉ jak přiznání k DPH, tak Výpis z evidence. Tzn.,že je vystavíte celé znovu už správně. K původně podanému se nepřihlíží.
Dobrý den, správněji je účet 641. Zaveďte si na účet 641.. analytiku: prodej drobného hmotného majetku. Ve výsledovce to lépe zobrazuje skutečný stav věci, než když byste to dala na prodej materiálu 642,
i když jste ZC 1 tis. Kč po skončení leasingu účtovala na účet 501.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
8. 8. 2012 10:36
dobrý den, při prohlížení dotazů, které by mi mohly pomoci jsem našla vaši odpo. Potřebovala bych radu zkušené co s chybou v PDP. V 07 jsem vystavila fa v PDP pro SŠ(u které jsem neověřila, že není plátcemDPH).V 07 ji uhradili a teĎ mi pí. účetní ze školy volala, že nejsou plátci ať pošlu novou fa bez pdp. Jak nejlépe opravit mou chybu, jsme FO, vedeme DE, měsíční plátce DPH(tzn. v přiznání za 07 není ono DPH zahrnuto) nevím jak s DUZP... Moc děkuji