Re: DanielaK. dotaz k DUZP a PDP děkuji
Dobrý den. Pokud to skutečně bylo vše za červenec, tak tam jste ještě za 07/2012 neodevzdávala přiznání k DPH ani Výpis z evidence. Takže se domluvte s druhou stranou ať chybnou fakturu vám pošlou zpět, nedávají si ji do svého uct a vy jim vystavte správně novou s DPH, nejlepší by bylo pod stejným číslem faktury jako byla ta s PDP (tu původní s chybně vystaveným PDP zahodit). SŠ ať vám jen doplatí rozdíl za DPH.
já Vám děkuji za odpověď a přiznám se, že jsem zmatkovala protože jsem si neuvědomila, že 07 budu teprve odevzdávat 25.08. - až když čtu Vaši odpo mi došlo jak jsem... i to se stává díky a hezký den....
Ještě, pokud jste už přiznání k DPH i Výpis z evidence za 07/2012 podala (i když dnes je teprve 8.8., tak nevím), tak to opravte viz. výše a podejte do 25.8. OPRAVNÉ jak přiznání k DPH, tak Výpis z evidence. Tzn.,že je vystavíte celé znovu už správně. K původně podanému se nepřihlíží.
Dobrý den, správněji je účet 641. Zaveďte si na účet 641.. analytiku: prodej drobného hmotného majetku. Ve výsledovce to lépe zobrazuje skutečný stav věci, než když byste to dala na prodej materiálu 642,
i když jste ZC 1 tis. Kč po skončení leasingu účtovala na účet 501.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
8. 8. 2012 10:36
dobrý den, při prohlížení dotazů, které by mi mohly pomoci jsem našla vaši odpo. Potřebovala bych radu zkušené co s chybou v PDP. V 07 jsem vystavila fa v PDP pro SŠ(u které jsem neověřila, že není plátcemDPH).V 07 ji uhradili a teĎ mi pí. účetní ze školy volala, že nejsou plátci ať pošlu novou fa bez pdp. Jak nejlépe opravit mou chybu, jsme FO, vedeme DE, měsíční plátce DPH(tzn. v přiznání za 07 není ono DPH zahrnuto) nevím jak s DUZP... Moc děkuji