Re: druhé OČR
no, jestli první OČR bylo na:ošetřování jiného člena domácnosti, jehož zdravotní stav z důvodu nemoci nebo úrazu vyžaduje nezbytně ošetřování jinou fyzickou osobou, nebo členky domácnosti, která porodila, jestliže její stav v době bezprostředně po porodu vyžaduje nezbytně ošetřování jinou fyzickou osobou,
tak druhé by mohlo snad být na:
péče o dítě mladší 10 let, protože fyzická osoba, která jinak o dítě pečuje, onemocněla, utrpěla úraz, nastaly u ní situace uvedené v § 57 odst. 1 písm. b) nebo c), porodila nebo jí byla nařízena karanténa, a proto nemůže o dítě pečovat.
Re: druhé OČR
Děkuju, já to mám právě naopak. Mám to napsané, že jsem nemocná a nemůžu pečovat o dítě, tak by mi to mohl doktor napsat, že jsem nemocná já a muž se stará o mě. To by snad šlo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
8. 8. 2012 10:42
Jsem po císařském řezu a manželovi končí OČR napsané na mě, hlídal starší dcerku. Nejsem ještě v takovém stavu, aby jsem se mohla starat o dvě malinké děti a tak mi doktor na gynekologii nabídl další OČR. Je moné ho napsat hned od dalšího dne, nebo musí manžel na jeden den do práce, případně si vzít dovolenou? Aby z toho nebyly další komplikace.
Děkuji za odpovědi.