Re: druhé OČR
no, jestli první OČR bylo na:ošetřování jiného člena domácnosti, jehož zdravotní stav z důvodu nemoci nebo úrazu vyžaduje nezbytně ošetřování jinou fyzickou osobou, nebo členky domácnosti, která porodila, jestliže její stav v době bezprostředně po porodu vyžaduje nezbytně ošetřování jinou fyzickou osobou,
tak druhé by mohlo snad být na:
péče o dítě mladší 10 let, protože fyzická osoba, která jinak o dítě pečuje, onemocněla, utrpěla úraz, nastaly u ní situace uvedené v § 57 odst. 1 písm. b) nebo c), porodila nebo jí byla nařízena karanténa, a proto nemůže o dítě pečovat.
Re: druhé OČR
Děkuju, já to mám právě naopak. Mám to napsané, že jsem nemocná a nemůžu pečovat o dítě, tak by mi to mohl doktor napsat, že jsem nemocná já a muž se stará o mě. To by snad šlo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
8. 8. 2012 10:42
Jsem po císařském řezu a manželovi končí OČR napsané na mě, hlídal starší dcerku. Nejsem ještě v takovém stavu, aby jsem se mohla starat o dvě malinké děti a tak mi doktor na gynekologii nabídl další OČR. Je moné ho napsat hned od dalšího dne, nebo musí manžel na jeden den do práce, případně si vzít dovolenou? Aby z toho nebyly další komplikace.
Děkuji za odpovědi.