Re: ZP metal, prosím o pomoc!!!
jako student jste byla vedená ještě po dobu letních prázdnin, tak že za září jste měla povinnost platit si ZP sama, pokud jste nebyla v evidenci ÚP ani zaměstnaná, nic na to nemění ani fakt, že jste maturitu dělala v září
Zákon č. 117/1995 Sb. Zákon o státní sociální podpoře § 13
Soustavná příprava dítěte na budoucí povolání na střední škole
Za soustavnou přípravu dítěte na budoucí povolání na střední škole se považuje také doba školních prázdnin bezprostředně navazujících na skončení studia.
Děkuji za odpověď, dneska jsem ale byla na Zp metal se informovat. Za co jsem to přesně měla atd atd.. a paní na mě koukala a ještě volala se na to někam zeptat a řekla mě že jsem to platit neměla že jsem bylqa jako furt studen, takže říkala že mám donýst vysvědčení a sepíše semnou žádost o vrácení peněz, takže nevím už.. Každý říká něco jinýho :(
ta paní asi není ten správný odborník na svém místě,
ze stránek VZP:
http://www.vzp.cz/otazky-a-odpovedi/pojistne-na-zdravotni-pojisteni/101/ukonceni-studia-platby
https://eforms.zpmvcr.cz/infolinka/infolinka/Hrazeni_pojistneho_statem.htm
Přestože jste opravnou maturitu dělal až v září, měl jste statut studenta pouze do měsíce srpna. V září již za vás plátcem nebyl stát, mohl jste se jít již v září zaevidovat na ÚP. Jelikož jste takto učinil až v říjnu, vznikl vám na zdravotní pojišťovně dluh a pojišťovna postupovala správně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
8. 8. 2012 11:34
Dobrý den., dokáže mě někdo poradit? Přišel mě dopis že jsem nezaplatila za září 2009 pojistné 1.080,- Kč. Samozřejmě mě naúčtovaly penále asi 490,- Kč, zaplatila jsem to, ale potom jsem trochu přemýšlela. Bylo to tak že já jsem maturovala v te době ( duben 2009) ,ale maturitu jsem neudělala a dělala jsem ji 25.září. A oni mě za to září zařadili že jsem byla v září samoplátce a nebyla jsem nikde registrována, ani na pracovním úřadě. 0d 01.10.2009 jsem nastoupila do práce. Takže by mě zajímalo jak mám v tomhle případě postupovat.
Děkuji moc za odpovědi a rady.