ZP metal, prosím o pomoc!!!

• (neregistrovaný)

8. 8. 2012 11:34

Dobrý den., dokáže mě někdo poradit? Přišel mě dopis že jsem nezaplatila za září 2009 pojistné 1.080,- Kč. Samozřejmě mě naúčtovaly penále asi 490,- Kč, zaplatila jsem to, ale potom jsem trochu přemýšlela. Bylo to tak že já jsem maturovala v te době ( duben 2009) ,ale maturitu jsem neudělala a dělala jsem ji 25.září. A oni mě za to září zařadili že jsem byla v září samoplátce a nebyla jsem nikde registrována, ani na pracovním úřadě. 0d 01.10.2009 jsem nastoupila do práce. Takže by mě zajímalo jak mám v tomhle případě postupovat.

Děkuji moc za odpovědi a rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 8. 2012 11:44

xJ (neregistrovaný)

Re: ZP metal, prosím o pomoc!!!
      jako student jste byla vedená ještě po dobu letních prázdnin, tak že za září jste měla povinnost platit si ZP sama, pokud jste nebyla v evidenci ÚP ani zaměstnaná, nic na to nemění ani fakt, že jste maturitu dělala v září

Zákon č. 117/1995 Sb. Zákon o státní sociální podpoře § 13
      Soustavná příprava dítěte na budoucí povolání na střední škole
      Za soustavnou přípravu dítěte na budoucí povolání na střední škole se považuje také doba školních prázdnin bezprostředně navazujících na skončení studia.

• 8. 8. 2012 15:07

Verouš (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď, dneska jsem ale byla na Zp metal se informovat. Za co jsem to přesně měla atd atd.. a paní na mě koukala a ještě volala se na to někam zeptat a řekla mě že jsem to platit neměla že jsem bylqa jako furt studen, takže říkala že mám donýst vysvědčení a sepíše semnou žádost o vrácení peněz, takže nevím už.. Každý říká něco jinýho :(

• 8. 8. 2012 15:30

xJ (neregistrovaný)

ta paní asi není ten správný odborník na svém místě,
      ze stránek VZP:
      http://www.vzp.cz/otazky-a-odpovedi/pojistne-na-zdravotni-pojisteni/101/ukonceni-studia-platby

https://eforms.zpmvcr.cz/infolinka/infolinka/Hrazeni_pojistneho_statem.htm

• 8. 8. 2012 11:46

jasná (neregistrovaný)

Přestože jste opravnou maturitu dělal až v září, měl jste statut studenta pouze do měsíce srpna. V září již za vás plátcem nebyl stát, mohl jste se jít již v září zaevidovat na ÚP. Jelikož jste takto učinil až v říjnu, vznikl vám na zdravotní pojišťovně dluh a pojišťovna postupovala správně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).