Dovolená,nemoc,ukončení PP

• (neregistrovaný)

8. 8. 2012 12:19

Prosím, v srpnu mi bude končit pracovník, který odpracoval 5 pracovních dnů v lednu, odešel na neschopenku prac.nesch. ukončil k 31.7. Jelikož mu bude končit smlouva na dobu určitou k 31.8. ověřuji si - neodpracoval 60 dní - nemá nárok na novou dovolenou. Má jeden den z r.2011- ten si vyčerpe bez krácení. Je to tak? Vřelé díky!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 8. 2012 12:21

jasná (neregistrovaný)

Re: Dovolená,nemoc,ukončení PP
      Pokud bude mít v letošním roce odpracovaných 21 směn, vznikne mu nárok na 1/12 dovolené celoročního nároku + 1 den loňské dovolené.

• 8. 8. 2012 12:40

Lejdy (neregistrovaný)

Prosím, v srpnu mi bude končit pracovník, kterýodpracoval 5 pracovních dnů v lednu, odešel naneschopenkuprac.nesch. ukončil k 31.7. Jelikož mu bude končitsmlouva na dobu určitou k 31.8. ověřuji si -neodpracoval60 dní - nemá nárok na novou dovolenou. Má jeden den r.2011- ten si vyčerpe bez krácení. Je to tak? Vřelédíky!
      >Pokud bude mít v letošním roce odpracovaných 21 směn,
      >vznikne mu nárok na 1/12 dovolené celoročního nároku +
      >1 den loňské dovolené.
      Celkem bude mít 21 dní odpracováno, ale má 180 dní trvání dočasné prac.neschopnosti. Nevím jestli nemotám jabka a hrušky, - tudíž krátím o 1/12 (z nároku 20dnů), takže tu, která by vyplynula z odpracování 21 směn!? Jak se upravuje řádný nárok po krácení - aby se na výplatní pásce projevilo skutečný nárok a skutečné čerpání? Vám hlídá nějaktyto dny mzdový program?

• 8. 8. 2012 12:47

jasná (neregistrovaný)

Opravdu motáte jabka a hrušky dohromady. Asi bude nejlepší, když si prostudujete zákoník práce § 221 - 223.

• 8. 8. 2012 13:52

Lejdy (neregistrovaný)

Re: Dovolená,prosím p.Jasnou!
      Ano, díky, mámv tom mišmaš, už jsem se trochu zorientovala! . Dobře, druhou otázku, ohledně jak si vede Váš program, počet dnů pro nárok a čerpání - upravíte v nároku roku, když nesplní podmínky?pro výplatnici a přehledy? Děkuji ještě jednou!

• 8. 8. 2012 13:57

jasná (neregistrovaný)

Re: Dovolená,prosím p.Jasnou!
      To zřejmě záleží na programu. Já mám Helios a ten mi nároky upravuje sám.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).