Re: znovu Pracovní smlouva - prosím
dobrý den, čekala jsem, jestli někdo bude na dotaz reagovat a nic. Ve firmě máme podobnou situaci: pracovníci mají jednu pracovní smlouvu, kde je uvedena kumulovaná funkce, týdenní pracovní doba je 40 hod (nerozdělujeme kolik je na jakou pozici), pracovník má dva mzdové výměry (protože každá funkce má svoji mzdovou tabulku, THP jiná a dělnická profese jiná), mají dvě náplně práce, ale jeden ELDP, jedna přihláška na OSSZ. Ale moc se mi to taky nezdá, už to tady bylo zavedeno. Ve vašem případě mě napadlo, že by ta pozice prac. obchod. provozu mohla být i na DPČ (ale ne ZMR)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
8. 8. 2012 13:20
můžete mi prosím poradit ohledně pracovní smlouvy?
Může být v pracovní smlouvě uvedeno, že pracovní úvazek bude 40 hod. týdně, z toho 35 hodin jako kuchařka a 5 hodin jako pracovnice obchodního provozu, obojí na stejném pracovišti a k této smlouvě vydány dva platové výměry, jeden na kuchařku, druhý na prac. obch. provozu,nebo musí být uzavřeny dvě samostatné smlouvy ?
Když budou dvě smlouvy, bude prac. poměr na pracovnici obch. prov. zaměstnáním malého rozsahu a zaměstnankyně z něj nebude důchodově a nemocensky pojištěna.
Děkuji za odpověď