Neomluvená abs.a ZP

• (neregistrovaný)

8. 8. 2012 13:30

Dobrý den, zamec je ve výpovědní době a nechodí do práce, má tedy neomluvenou absenci. Když zadám do programu, že měl neomluvenou celý měsíc, tak program vypočítá 1080,- z MVZ a jeví se mi to tam jakože nám těch 1080,-dluží. On by si to přeci měl odvést sám na ZP nebo se pletu? nebo to odvedeme za něj a bude nám dlužit?-to je asi blbost že? už by jsme to z něj nedostali. Jen nevím jak tedy v programu nastavit. A hlásí se to na ZP? Výpovědní doba mu končí až 30.9.2012 a vypadá to, že už nepřijde do práce. Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 8. 2012 13:39

jasná (neregistrovaný)

Re: Neomluvená abs.a ZP
      ZP za zaměstnance musí zaplatit zaměstnavatel - 1080,-Kč. Samozřejmě vám bude dlužit, ale částečně je chyba na vaší straně, protože již dávno jste měli situaci řešit (ukončit PP) a ne mu pořád psát neoml. absenci.

• 8. 8. 2012 13:53

petra** (neregistrovaný)

Rok marodil a pak dostal lék. posudek, že nemůže vykonávat práci, a pak jsme mu dali výpověď mi s výpovědní dobou, o nepalcené volno nepožádal, nechodí ve výpovědní době do práce, ani nekomunikuje. Ještě se zeptám: nyní za červenec mu máme proplatit zbytek dovolené z 2011, mohu to udělat tak, že mu ji nezašlem a použijem to na jeho ZP až do konce září co mu končí výpovědní doba?

• 8. 8. 2012 16:42

oj (neregistrovaný)

Dovolenou můžete proplácet pouze při skončení PP. Za každé "A" můžete snížit nárok dovolené až o 3 dny. Takový "zam-nec" už by dávno neměl být zam-cem. Zrušit pracovní poměr pro zvlášť hrubé porušení a to ke dni převzetí oznámení nebo po ukončení úložní doby na poště - to si dobře pohlídat, předpokládám, že si nevyzvedne. A doručovat doporučeně s doručenko a do vlastních rukou, aby nemohl přebrat nikdo jiný.

• 8. 8. 2012 17:20

petra** (neregistrovaný)

Děkuji, napsala jsem špatně-čerpal si zbytek dovolené po ukončení nemoci a pak měl nastoupit a nenastoupil.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).