Re: Organizace mzdové agendy
Dobrý den, já si všechno tisknu jelikož je to přehlednější a všechno mám před sebou když něco potřebuji. Jinak jsem si udělala zvlášť šanon pojmenovaný MZDY. Řadím si to měsíčně. Co mám sestavu a výpočet na zdravotní pojištění tak k tomu si přiložím přehled na pojistné. Tak to dělám u všeho. Dávám k tomu aji důchodové listy,přihlášky, odhlášky atd atd..podle toho ke kterýmu měsíci to vždycky patří. Na kontrole byli spokojení tak v tom pokračuji dál., ale je každýho věc jaký systém si v tom udělá.
Taky, ale mám to pro případ okopírované a založené aji do mezd. :)
měsíční mzdy a všechny podklady (tj. docházka, výpl. pásky, rekapitulaci, docházku, měsíční sjetina za všechny zam-ce) mám založeno měsíčně, pouze přehledy na SP a ZP mám zvlášť (společně se seznamem zam-ců k jednotlivým přehledům), tzn. v samostatném euroobalu přehledy na SP a ZP zvlášť - je to při kontrole přehlednější... ve složkách zam-ců mám přihlášky, odhlášky, preventivní prohlídky, školení BOZP apod..; zvlášť mám prohlášení poplatníka, kam si zakládám i předané potvrzení o zdanitelných příjmech předaných zam-cům; ELPD také zvlášť; mzdové listy také zvlášť.... už mám spousty kontrol jak z OSSZ, tak ze ZP za sebou a takto je to opravdu pro mě hodně přehledné...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
8. 8. 2012 15:12
Prosím zkušené mzdovky o radu, jak si zorganizovat mzdovou agendu.
Předchozí mzdovka si ze mzdového programu netiskla téměř nic, já jsem zase pro to tisknout, co je potřeba. Tak tedy tisknu po skončení měsíce veškeré rekapitulace mezd a pojištění, hromadná oznámení pro OSSZ a ZP, výplatní lístky ...
Ale ještě jsem si nenašla systém pro zakládání těchto mzdových dokumentů. Zda řadit po měsících a do běžného měsíce zařadit vše, co k němu patří, včetně přihlášek, odhlášek, dohod apod. anebo si zvlášť vést šanony pro sociálku, jednotlivé zdrav.pojišťovny apod.