Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
8. 8. 2012 16:55
Dobrý den, obracím se na Vás s datazem. Jsem zaměstnaná HPP od 1.9.2011 na dobu určitou do 31.8.2012.
Před tím jsem byla víc než rok na ÚP. Jedná se mi o to, že bych potřebovala čerpat neplacené volno (z důvodu prázdnin-hlídání dítěte), dovolenou už mám vybranou. Ovlivnilo by mi toto neplac.volno dobu důchodového pojištění, abych měla nárok na podporu? Pročítala jsem historii a nejsem z toho úplně chytrá. Chápu dobře, že za celé dny nepl.volna by se mi tyto vyloučily z odpracované doby, tudíž bych pro účely podpory neodpracovala 1 rok a neměla bych nárok na podporu? Pokud ano, bylo by pro mě řešení, že bych si hlídání kombinovala a čerpala bych jen hodiny? Tj., že bych chodila do práce dopoledne na 4 hod. a 4hod. bych čerpala NV. Zaměstnavatel mě chce vyjít vstříc, v tom není problém. Záleží jen na mě, jak si to naplánuji.
Děkuji za odpověď a přeji pěkný den