Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
8. 8. 2012 16:55
Dobrý den, obracím se na Vás s datazem. Jsem zaměstnaná HPP od 1.9.2011 na dobu určitou do 31.8.2012.
Před tím jsem byla víc než rok na ÚP. Jedná se mi o to, že bych potřebovala čerpat neplacené volno (z důvodu prázdnin-hlídání dítěte), dovolenou už mám vybranou. Ovlivnilo by mi toto neplac.volno dobu důchodového pojištění, abych měla nárok na podporu? Pročítala jsem historii a nejsem z toho úplně chytrá. Chápu dobře, že za celé dny nepl.volna by se mi tyto vyloučily z odpracované doby, tudíž bych pro účely podpory neodpracovala 1 rok a neměla bych nárok na podporu? Pokud ano, bylo by pro mě řešení, že bych si hlídání kombinovala a čerpala bych jen hodiny? Tj., že bych chodila do práce dopoledne na 4 hod. a 4hod. bych čerpala NV. Zaměstnavatel mě chce vyjít vstříc, v tom není problém. Záleží jen na mě, jak si to naplánuji.
Děkuji za odpověď a přeji pěkný den