Mzdové účetní prosím o radu

• (neregistrovaný)

8. 8. 2012 21:23

Prosím Vás, jak je to, když zaměstnankyně zažádá do konce MD o dovolenou a čerpá ji tedy hned po MD. Přerušuje se na délku té doby vynětí ze stavu? A na rodičovskou dovolenou se hlásí na ZP až po tomto datu skončení dovolené? Nebo se na ZP hlásí jako na rodičovskou dovolenou hned po skončení MD? Můžete mi prosím někdo poradit? Děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 8. 2012 21:39

VeronikaKA (neregistrovaný)

Re: mzdové účetní prosím o radu
      na ZP hlásíte pouze při nástupu na MD a pak jen ukončení rodičovské dovolené kódem U, nic jiného - i když čerpá ŘD - nebudete hlásit...

• 9. 8. 2012 6:46

Blanka0001 (neregistrovaný)

No a myslíte, že to mám na ZP opravit, když jsem toto u jedné zaměsnankyně učinila - nahlásila jsem skončení MD a po dovolené nástup na rodičovskou dovolenou. Myslela jsem, že nemůže čerpat zároveň rodičovskou dovolenou a normální dovolenou a že když má příjem, tak že u ZP musí být nahlášena jako zaměstnaná. Děkuji za odpověď.

• 9. 8. 2012 8:18

RenataH (neregistrovaný)

už to neopravujte. Stálo by to za to pouze v případě, že by za tu dobu, kdy u vás měla dovolenou, nebylo zaplaceno ZP z minima (např. konec MD v pátek, dovolená od pondělí, vycházelo by zaplatit ZP z So a Ne). samozřejmě, že nemůže čerpat zároveň rodičovskou dovolenou a normální dovolenou, ona ji taky nečerpá zároveň. U zaměstnaavatele má mateřskou dovolenou, pak dovolenou a pak teprve rodičovskoudovolenou. Od státu pobírá PPM a rodič.příspěvek. A čerpat rodič.příspěvek a dovoleou u zaměstnavatele zároveň,může.

• 9. 8. 2012 21:38

Blanka0001 (neregistrovaný)

Děkuji moc za radu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).