Re: Přivýdělek na mateřské
Jste na rodičovské dovolené, pobíráte rodičovský příspěvek.
Nástup do práce - končí rodičovská dovolená, dál můžete pobírat rodičovský příspěvek.
Pokud jde o práci na původní smlouvu - dohodou musíte se zam-telem upravit pracovní dobu. Až se budete chtít vrátit naplno, zase musíte dohodou navýšit pracovní dobu.
POZOR - obě jsou dohody obou stran. Jestli je jedna strana nebude chtít dohodout - druhá má smůlu.
ZP - nemusíte doplácet do minima, pobíráte rodičák, je za Vás plátcem stát. Zaplatíte pouze z výdělku.
Pokud nemáte jiné příjmy - můžete požádat o roční zůčtování. Při výdělku 4500/měsíc - to bude zbytečné, žádné daně platit nebudete, nebude co zůčtovávat.
Re: Přivýdělek na mateřské
jenom doplním, jestli jste opravdu na rodičovské dovolené (nejste na mateřské dovolené) a budete dodatkem měnit pracovní smlouvu na zkrácený úvazek, doporučuji změnu na dobu určitou, protože s dodatkem na plný úvazek by zaměstnavatel v budoucnu nemusel souhlasit
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
9. 8. 2012 8:44
Dobrý den, mám možnost si přivydělat na mateřské dovolené u zaměstnavatele, kde jsem byla před mateřskou zaměstnána. Jde o to, že bych chodila do práce na cca 4 hodiny denně. Žádnou smlouvu jsem neměnila, takže v původní mám uvedenou hrubou mzdu 11.500,- Kč. Teď bych měla přibližně 4.500,- Kč. Nebudu muset doplácet pojištění do minimální mzdy?
Za rok 2012 budu muset podat daňové přiznání nebo můžu požádat o roční zúčtování?
Děkuji
Radka