Sleva na pracujícího studenta

• (neregistrovaný)

9. 8. 2012 10:51

Můžete mi prosím poradit ohledně slevy na studenta. Náš zaměstnanec nyní od září bude studovat kombinované studium na VŠ. Potvrzení má vystaveno 12.7.2012 Mohu slevu na studenta 335,- uplatnit již od 7/12 nebo až od 8/12
    Prohlédla jsem historii dotazů, ale našla jsem odpovědi od 7. i od 8.měsíce. Nepodařilo se mi najít odkaz na zákon nebo vyhlášku, kde bych si toto ověřila. Moc prosím o radu a nasměrování, kde toto najdu. Hezký den

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 8. 2012 11:03

daga (neregistrovaný)

Re: Sleva na pracujícího studenta
      myslím,že je to zákon o daních z příjmů §38k potažno 35 ba. daga

• 9. 8. 2012 13:45

Marie2 (neregistrovaný)

Děkuji, ale stejně z toho jednoznačně nevidím, jestli od 7. měsíce nebo až od 8.měsíce mohu zaměstnanci uplatnit slevu na studenta. Prosím ještě jednou o odpověď. Děkuji

• 9. 8. 2012 13:58

Líba (neregistrovaný)

35 ba
      (3) Poplatník může uplatnit snížení daně podle odstavce 1 písm. b) až f) o částku ve výši jedné dvanáctiny za každý kalendářní měsíc, na jehož počátku byly podmínky pro uplatnění nároku na snížení daně splněny.

Takže až od srpna, protože 1.7. ještě studentem nebyl.

Myslím, že vás mate to, že rodič si daňové zvýhodnění uplatní už za červenec podle § 35c, odst.10.

• 9. 8. 2012 14:09

Marie2 (neregistrovaný)

Máte pravdu, to je to co jsem měla popletené. Děkuji za jasné vysvětlení :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).