Re: DPP a zápočtový list
Nechápu proč diskutujete o smyslu zákonů ?? Jednou to zákon ukládá, takže záleží na vás, zda do míníte porušovat, samozřejmě se všemi z toho případně vyplývajícími důsledky, nebo ne. My tedy zákon dodržujeme, protože případné pokuty od kontrol se nám teda platit nechce.
já zase nechápu, proč se tak čertíte. Jen mě zajímala praxe. Studenti mají DPP do 31.8.2012, ale pracovat budou např. jen do poloviny srpna a už nepřijdou (já jim práci nerozvrhuji, nevím jak pracují), peníze jim jdou na účet, jak jim mám předat zápočtový list, když je poslední týden platnosti dohody v práci už nenajdu a studují daleko a domů jezdí jenom na víkendy?
Mýlíte se, já se vůbec nečertím, já platit případnou pokutu nebudu. Jen prostě nechápu proč řešíte co dělají jiní, protože oni za vás odpovědnost neponesou. Protože vám 10 lidí může napsat, že zápočťák nedávají a jim kontrola nepřijde, vy nedáte jednou a kontrola vám může napařit pokutu. Takže jsem vám jen chtěla říct, že to, jak to dělají ostatní, v tomto případě porušování zákona, nemá žádnou cenu. A zápočtový list nemáte předat, nýbrž vydat. Takže ať si pro něj přijdou, jinak založím s poznámkou, že se nedostavil.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
9. 8. 2012 10:53
Vím, že se zápočtový list musí vydat i na DPP, ale má to smysl v případě, že na DPP na prázdniny zaměstnáme studenta a v září pokračuje ve studiu? Jak to děláte vy?