Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
9. 8. 2012 10:57
Dobrý den, rok jsem pracovala jako osvč pro účetní firmu,se kterou jsem ovšem neměla uzavřenou žádnou smlouvu, žádný papír,ve kterém je stanoveno, za co ručím a co ve firmě vlastně dělám, jednou za měsíc jsem si vyfakturovala za účetní práce,nic konkrétního, jen za účetní práce, žádná konkrétní práce a ani firma není specifikovaná,zpracovávala jsem 5 firem, jedna byla velmi problematická, nedodávala doklady, účtovalo se bez dokladů a šéfová o tom věděla,tvala na tom,abych to zaúčtovala bez dokladů,jen po telefonu,doklady majitel třeba už nikdy nepřinesl,prostě chaos,proto jsem taky odešla. Po třech měsících od mého odchodu mi začali vyhrožovat soudy, že v účetnictví za loňský rok chybí doklady a že se to musí celé předělat,a že za to mohu já. Je mi jasné,že jsem si měla nechat ty věci od šéfový podepsat ,ale na druho ustranu ručím vůbec za to účetnictví,když nemám s účetní kanceláří žádnou smlouvu a účtovala jsem tam více firem a fakturovala jen třeba účetní práce za měsíc duben...Na druho ustranu šlo jistě o schwarzsystem,protože jsem pracovala u nich v kanceláři, na jejich počítači a s jinou firmou jsem nespolupracovala...