Práce jako osvč bez smlouvy

• (neregistrovaný)

9. 8. 2012 10:57

Dobrý den, rok jsem pracovala jako osvč pro účetní firmu,se kterou jsem ovšem neměla uzavřenou žádnou smlouvu, žádný papír,ve kterém je stanoveno, za co ručím a co ve firmě vlastně dělám, jednou za měsíc jsem si vyfakturovala za účetní práce,nic konkrétního, jen za účetní práce, žádná konkrétní práce a ani firma není specifikovaná,zpracovávala jsem 5 firem, jedna byla velmi problematická, nedodávala doklady, účtovalo se bez dokladů a šéfová o tom věděla,tvala na tom,abych to zaúčtovala bez dokladů,jen po telefonu,doklady majitel třeba už nikdy nepřinesl,prostě chaos,proto jsem taky odešla. Po třech měsících od mého odchodu mi začali vyhrožovat soudy, že v účetnictví za loňský rok chybí doklady a že se to musí celé předělat,a že za to mohu já. Je mi jasné,že jsem si měla nechat ty věci od šéfový podepsat ,ale na druho ustranu ručím vůbec za to účetnictví,když nemám s účetní kanceláří žádnou smlouvu a účtovala jsem tam více firem a fakturovala jen třeba účetní práce za měsíc duben...Na druho ustranu šlo jistě o schwarzsystem,protože jsem pracovala u nich v kanceláři, na jejich počítači a s jinou firmou jsem nespolupracovala...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).