Re: prosím mzdovky o kontrolu výpočtu
Dobrý den, bohužel to nefunguje:((((
také dělám poprvé exekuci,
exekuci má zaměstnanec jen tuto jedinou,
je svobodný, bezdětný, bydlí v pronájmu.
pracně jsem se dopracovala k normativním nákladům na bydlení 5352,- a životní minimum 3410m- z toho 2/3 tj. 5841,33
18535 má čistého
-5842
13183 k výplatě?
čtu si ten výklad od exekutora a nějak jsem to jaksi nepochopila...
moc prosím o pomoc...
jdu hledat dál, jestli k tomu něco najdu
Blanka
Líbo, děkuji moc.. našla jsem textový návod.. ale to Vaše názorně vysvětluje text:
5842 jsou 2/3 z částky 8762 a částku 5842 musí vždyky zaměstnanec mít.
Tuto částku odečíst z čisté mzdy.
Z čisté mzdy odečíst celých 8762 a to co zbude je na nepřednostn i přednestníí exekuci tj. 3931.
částku 8762 musím zaokrouhlit tak, aby byla dělitelná 3. proto mínus 2 Kč. a vydělit 3. vyjde 2920, tato částka půjde k přednostní exekuci 2x a k nepřenostní 1x.
Ještě prosím není to exekuce výživné,za poškození zdraví, daně, atd. je to za nějakou nezaplacenou fakturu, takže je to NEPŘEDNOSTNÍ, že?
Ještě jsem se dočetla, že když nemám vyrozuměni o právní moci, tak zatím nikam neposílám - zaúčtuji tedy 331x379. Vyrozumění nemám.
Ještě jednou moc děkuji.. je to fakt bezva.. co všechno objevuji, mzdy jsem dostala přifařené k finančnímu účetnictví.. dala mi zabrat PPM a RP a dovolená mamin.. a te´dještě tohle:)))
Blanka
Paní Líbo, já ještě jednou prosím o pomoc... s Vaším skvělým návodem jsem pochopila jak počítat exekuci, udělala jsem si patřičný návod. Ale mám ještě jednu prosbu...
pro exekutora jsem zablokovala platbu - nemám nabytí právní moci o exekuci... zaúčtování 331x379 a mám závazek ve firmě na exekutora.
Co s výplatou pracovníka? On má zablokovaný účet, mohu mu dát ten zbytek hotově? nedostanu se do nějakého problému?
V bance mu prý řekla paní, a´t tam pošlu jen to co je pro exekutora, a to se mi tedy nezdá..
děkuji moc za trpělivost
Blanka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
9. 8. 2012 11:14
Prosím o kontrolu výpočtu:rozvedený zaměstnanec má exekuci nepřednostní, běžné výživné: 1000,-Kč
čistá mzda: 15942,-Kč
exekuce: 2 920,-+1338,-(zabavit.bez omezení) = 4 258,-Kč
výživné: 1 000,-Kč
K výplatě: 10 684,-Kč
Je to tak správně?