Re: Prohlášení vlastníka
Za předpokladu, že vchodové dveře a chodby domu jsou společnými částmi domu, máte jako jejich podílový spoluvlastník nezpochybnitelné právo tyto společné části/věci užívat úměrně velikosti svého podílu. Toto své užívací právo můžete postoupit třetí osobě, třeba nájemní smlouvou. Za tuto třetí osobu pak vůči domu a SVJčku nesete odpovědnost. Rozhodnutí shromáždění SVJ, kterým bylo rozhodnuto o omezení Vašich práv není platné pro rozpor s právem. Pohrozte, že nebudete-li mít možnost přístupu ke svému majetku, zjednáte si jej pomocí zámečníka a náklady budete vymáhat po tom, kdo Vám v přístupu k Vašemu majetku brání. Můžete také podat soudu návrh na předběžné opatření, s tím se ale už musíte obrátit na advokáta.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 8. 2012 4:06
Dobrý den, prosím o radu. Vlastním 3 nebytovéprostory v bytovém domě. K těmto nebyt. prostoram vedou 2 vstupy, jeden hlavním vchodem do bytového domu a druhý bočním vchodem, který je jen pro tyto prostory. Vzhledem k tomu, že mám 2 nájemníky, potřebuji oba dva vtupy, jak přes hl, vstup do domu - pro jednoho nájemníka, tak ten boční vstup pro toho druhého. Problém je v tom, že i když řádně plním povinosti spoluvlastníka nemovitosti, platím příspěvky do fondu oprav, na osvětlení společných prostor v domě, tak mě SVJ nechce pouštět hlavním vchodem, vyměňuje zámky a tak se do jednohoho z prostorů vubec nedostanu. Nutí mě chodit bočním vchodem. Prosím o radu, jak mám postupovat a jaká jsou má práva.
Děkuji moc Adam